základní část, 21. kolo
01.02.2014 18:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - ADO Den Haag 3:0

Ač to dlouhou dobu vypadalo na herní trápení obdobné z minulých kol, nakonec se Heerenveen přeci jen rozjel a především díky výraznému zlepšení po změně stran smetl šestnáctý Haag vysoko 3:0.

Začátek zápasu se nesl plně v režii domácích fotbalistům, kteří vletěli na Haag vervou jim vlastní. Hned zkraje utkání se tak dostali ke dvěma nebezpečným zakončením. Jako první pálil asi metr vedle vzdálenější tyčky Finnbogason, krátce po něm to zkoušel zpoza vápna Van Anholt, ale na připraveného Coutinha si nepřišel. Poté převaha Heerenveenu opadla. Mnohem častěji se začal dostávat do hry také Haag, který mohl v 17. minutě dokonce zničehonic udeřit. Přibližně z dvaceti metrů vypálil Danny Holla, jenž svou ránu umístil přesně k tyči, ovšem brankář Nordfeldt vytáhl ze své sbírky parádní zákrok, jímž míč vyrazil na roh.

Zbytek poločasu už tak zábavný nebyl. Oba celky byly směrem dopředu bezzubé, čemuž odpovídal minimální počet zakončení. K žádné výraznější změně ale bohužel nedošlo ani po obrátce. Diváci i nadále sledovali nezáživnou podívanou, která místy nudila k smrti.

Výraznou změnu přinesla až 58. minuta, kdy brankáři Countihovi vypadl míč z rukavic a stoper Kenny Otigba jej pohotově poslal do brány, čímž otevřel gólový účet zápasu. Hra se následně více otevřela, což přineslo poměrně brzký druhý gól Heerenveenu. Bilal Basacikoglu byl faulován v pokutovém území a následnou penaltu s přehledem proměnil tradiční exekutor Alfred Finnbogason. Závěr zápasu si už "Srdíčka" pohlídala. V nastaveném čase pak dokonce zásluhou střídajícího Rajiva van La Parry přidala ještě jeden zásah.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele