základní část, 28. kolo
15.03.2014 18:45 CET
1 : 2
(1:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - PSV Eindhoven 1:2

PSV Eindhoven dokázalo porazit Arnhem na jeho hřišti 2:1 a bude čekat, jak si v souboji o třetí místo povedou Feyenoord a Twente. Vitesse prohrálo po třech vítězstvích v řadě, naopak PSV prodloužilo svou stoprocentní bilanci už na sedm zápasů.

Diváci, kteří přišli na stadion Gerle Dome včas, udělali dobře, jelikož všechny branky zápasu padly během první půlhodiny. Úvodní gól daroval hostujícímu celku brankář Velthuizen už v 7. minutě, když si špatně zpracoval zpětnou přihrávku od Brumy a při pokusu o odkop trefil jen dotírajícího Jürgena Locadiu - 0:1! Arnhemští byli poté jako opaření, ale naději na dobrý výsledek vykřesal domácímu mužstvu hned v 18. minutě Labyad. Ten se na hranici velkého vápna zmocnil odraženého míče a utaženou ranou nedal brankáři Zoetovi žádnou šanci - 1:1!

Zápas byl zcela otevřený a nezaujatí diváci se museli skvěle bavit. Méně už příznivci fotbalistů Arnhemu, které od dalšího vstřeleného gólu zachránil Velthuizen, když přímý kop Memphise Depaye vytlačil s vypětím všech sil na břevno! Útočník PSV však na vstřelení branky nemusel čekat dlouho. Ve 28. minutě totiž dle sudího Kevina Bloma v pokutovém území zahrál rukou Willems a k exekuci pokutového kopu se i přes mohutné protesty domácích hráčů postavil právě Depay. Ten sice napoprvé Velthuizena nepřekonal, ale k odraženému míči se dostal Park Ji-Sung, jenž šikovně přistrčil Depayovi, který hlavou přece jen doklepl míč do sítě - 1:2!

Hrálo se poměrně tvrdě a o vypjaté emoce nebylo ze strany trenérů ani hráčů nouze, o čemž svědčí šest žlutých karet rozdaných jen v prvním poločase. Po změně stran byl aktivnější spíše Arnhem, jenže obrana PSV hrála dobře a nepouštěla domácí do větších gólových příležitostí. V 70. minutě proto zkusil domácí lodivod Peter Bosz vytáhnout z rukávu dva žolíky - Kazaišviliho a Piazona, kteří skutečně dokázali rozhýbat vadnoucí domácí celek. V 78. minutě se do skvělé příležitosti dostal domácí Havenaar, rodák z Hirošimy ale v ideální pozici z malého vápna vůbec netrefil branku.

Arnhem se v posledních minutách tlačil před bránu PSV, ale žádná výrazná šance z toho nerezultovala. Naopak do trháku se v nastaveném čase dostal Ruiz, útočníka z Kostariky ale vynikajícím zákrokem vychytal Velthuizen. To už PSV ale mrzet nemuselo a po závěrečném hvizdu mohly propuknout na straně Eindhovenských vítězné oslavy.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, football-oranje.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele