základní část, 7. kolo
22.09.2013 12:30 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - PEC Zwolle 3:0

Fotbalisté Zwolle po skvělém startu do letošního ročníku nedokázali zvítězit již potřetí v řadě. Nyní podruhé v řadě prohráli po nepříliš dobrém výkonu hlavně v ofenzívě v poměru 0:3. I tak se prozatím udrželi na prvním místě tabulky se ziskem třinácti bodů. Vitesse se posunulo na šestou pozici s jedenácti body a zvládlo třetí velmi těžký zápas v řadě, když předtím dokázalo porazit Twente a remizovat s Alkmaarem.

Přitom v úvodní dvacetiminutovce více tlačilo Zwolle a vytvořilo si první větší příležitost. Mateusz Klich dostal parádní pas za obranu a nebezpečně vypálil, brankář Vitesse Piet Velthuizen dokázal brilantním zákrokem jeho pokus zneškodnit. Ihned na to přišla velká možnost také na druhé straně, kde se skvěle uvolnil Lucas Piazón a svou krocenou ránu poslal o pár decimetrů vedle pravé tyče.

Vitesse ohrožovalo branku soupeře nebezpečnými centry, naopak hostům vázla rozehrávka ve středu hřiště. Arnhem se v nevýrazné pasáži dostal do vedení v 35. minutě zásluhou aktivního Piazóna. Po centru z pravé strany a následné prodloužené hlavičce propadl míč až k teprve devatenáctiletému Brazilci, který se střelou ke vzdálenější tyči nemýlil. Piazón mohl přidat svou druhý gól v zápase pět minut po přestávce.

Po dalším načechraném centru dobře hlavičkoval, jenže orazítkoval pouze tyčku. Vitesse pokračovalo v mírném tlaku i nadále a po hodině hry zazvonila konstrukce branky podruhé. Domácí Renato Ibarra napálil tvrdou ranou tyč a dobíhající Piazón nedokázal míč usměrnit mezi tyče. Nicméně Arnhem se mohl uklidnit v polovině druhého poločasu. Po rohovém kopu vyskočil nejvýše Kevin Leerdam a pohotovou hlavičkou zvýšil vedení svého týmu - 2:0.

Od této chvíle hosté ožili a byli blízko kýžené brance, která by jim ještě dala naději na bodový zisk. Bram van Polen se naprosto překvapivě ocitl před Velthuizenem, ten i tentokráte fantasticky podržel svůj tým. Poté předvedl dobrou střelu Kamohelo Mokotjo, Velthuizen však udržel míč v náručí. Arnhem završil svůj gólový účet dvě minuty před koncem utkání, kdy svou druhou trefu vsítil talentovaný Piazón.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele