základní část, 1. kolo
04.08.2013 14:30 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Heracles Almelo 3:1

Vitesse zvládlo vstup do nového ročníku a proti Heraclesu dokázalo s klidem zvítězit 3:1.

Do utkání naskakovali domácí jako favorité, přesto to však byli hosté, kteří začali aktivněji. Heracles od úvodních minut útočil a hned ve 13. minutě měl šanci. Na brankové čáře však domácí zachraňoval van Aanholt.

Poté zapnuli i domácí a na hřišti to bylo hodně znát. První akce Vitesse přišla ve 27. minutě. V té měli domácí výhodu přímého kopu, ke kterému se postavil Janssen. Napoprvé trefil zeď, napodruhé však šikovně našel Leerdama, který razantní střelou prostřelil Pasveera.

Domácí byli na koni a chtěli rychle rozhodnout. Na další branku se nemuselo čekat dlouho. V 31. minutě se po přihrávce Kazaišviliho skvěle uvolnil Pedersen a přesnou ranou poslal Vitesse již do dvoubrankového vedení.

První poločas patřil jednoznačně domácímu celku a při vedení 2:0 se zdálo, že je rozhodnuto. I přesto se ale diváci těšili na poločas číslo dvě. Ten začal lépe opět pro hostující mužstvo, když se hned v úvodních minutách Heracles tlačil útoku.

Parádní dvě šance měli hosté po hodině hry. Nejprve v 63. minutě zahrozil Amoah, toho však vychytal perfektní Velthuizen. O dvě minuty později se do šance dostal pro změnu Rosheuvel. I proti němu se domácí brankář vytáhl.

S blížícím se závěrem se hra hodně uklidnila, přesto však domácí ještě zahrozili. V 82. minutě se skvěle uvolnil aktivní Ibarra a tvrdou ranou z pravé strany nedal Pasveerovi žádnou šanci.

Hosté se dočkali alespoň čestného úspěchu. Amoah se v 90. minutě objevil sám před Velthuizenem, pohrál si s ním a šikovnou kličkou jej obešel. Následné zakončení a stanovení konečného skóre 3:1 mu nedělalo žádný problém.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele