základní část, 9. kolo
06.10.2013 14:30 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Feyenoord Rotterdam 1:2

Fotbalisté Feyenoordu dokázali díky skvělé úvodní dvacetiminutovce vybojovat na půdě konkurenčního Arnhemu tři body a potvrdili tak velice dobrou formu z poslední doby, kde mají ze šesti duelů pět výher a pouze jednu remízu. Se šestnácti body se tak zatím posunuli na čtvrté místo tabulky s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Twente. Vitesse zaznamenalo svou druhou porážku v řadě a se čtrnácti body je na sedmnáctém místě.

Po úvodní ospalé čtvrthodině oživila atmosféru vedoucí branka hostů hned z první akce utkání. Po rohovém kopu Clasieho se na zadní tyči objevil Stefan de Vrij a pohotovou hlavičkou usměrnil míč do sítě. Neuběhly ani dvě minuty a rotterdamský výběr mohl slavit už dvoubrankový náskok. Po individuální akci Armenterose na pravém křídle a následném centru do vápna vyskočil nejvýše Graziano Pellé a hlavou pohodlně usměrnil míč do sítě.

Ve 25. minutě poprvé zahrozili také domácí, když po pasu z pravé strany pálil tvrdě Ibarra a brankář Mulder se musel vytáhnout s perfektním zákrokem. Ihned na to vyrážel před sebe technickou ránu Kazaišviliho a obránce Stefan de Vrij musel míč následně odkopnout do bezpečí. Arnhem hrozil až do konce úvodního dějství a u všeho důležitého byl opět Ibarra, když jeho bomba letěla deset minut před přestávkou o pár decimetrů vedle tyče.

Po změně stran vyšel úvod Feyenoordu a definitivně rozhodnout mohl Pellé, který z osmnácti metrů poslal balón těsně vedle. Jenže závěrečná půlhodina patřila Arnhemu. Poprvé ohrozil hostující branku Kakuta, ovšem fantasticky Mulder odvrátil jeho dělovku na rohový kop. Po jeho zahrání hlavičkoval nebezpečně Leerdam, Mulder však i tentokráte vytěsnil míč na další roh. V 65. minutě mohl uklidnit na druhé straně situaci Pellé, jenže v tváří tvář proti brankáři Velthuizenovi neuspěl.

Utkání se poté téměř na dvacet minut uklidnilo a dramatické chvíle přišli až po jediném gólu Arnhemu. Ten vsítil v 83. minutě Mike Havennar, který po centru Atsua přeskočil Janmaata a v zápase tak potřetí padla branka hlavou. Havennarovu hlavičku z předposlední minuty vyrážel Mulder na brankové čáře, tvrdou střelu Leerdama na poslední chvíli zablokovala obrana hostů a v šesté nastavené minutě trefil ještě tyč Havennar. Feyenoord se ale i díky Mulderovi ubránil a připsal si na konto velmi cenné tři body.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele