základní část, 13. kolo
09.11.2013 19:45 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Utrecht 3:1

Vitesse opět ukázalo, že hraje v současnosti ve velké herní pohodě. Po vítězství nad Ajaxem si Arnhem doma poradil s Utechtem 3:1 a dál zůstává na čele tabulky. Utrecht potvrdil svou nemohoucnost ve venkovních zápasech a stále čeká na premiérové vítězství ze hřiště soupeře.

Domácí byli od začátku lepším týmem, drželi více míč a hosty pouštěli za půlící čáru pouze sporadicky. V sedmé minutě byl navíc velmi blízko gólu Havenaar a jen vynikající reflexivní zákrok brankáře Ruitera zachránil Utrecht od pohromy. Na druhé straně se neméně dobrým zákrokem prezentoval Velthuizen, když vychytal Riddera. O další vzrušení se postaral v 19. minutě domácí Ibarra, jenž z hranice velkého vápna tvrdou střelou orazítkoval břevno brány Utrechtu!

Arnhem hostům nedával ani milimetr prostoru a jeho nátlaková hra přinesla gólové ovoce ve 30. minutě, kdy zahrál rukou v pokutovém území vytáhlý obránce Kai Heerings a sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal mladý ghanský útočník Christian Atsu, jenž s přehledem poslal Vitesse do vedení 1:0! Velkou šanci ještě do konce prvního poločasu spálil domácí Pröpper, odražený balón namířil ve slušné pozici těsně nad břevno.

Po změně stran pokračovala nátlaková hra Arnhemu, ale domácí hráči selhávali ve vyložených příležitostech. Nejprve zahodil v 55. minutě gólovku Haavenaar, jenž mířil hlavou z dobré pozice těsně vedle pravé tyče. O dvě minuty později mohl zdvojnásobit náskok svého celku Pröpper, jeho rána se ale rovněž mezi tři tyče nevlezla. Následný protiútok ale naznačil, kudy by se mohla ubírat taktika Utrechtu, vydařený brejk hostí vytlačila totiž domácí obrana mimo tři tyče pouze silou vůle.

Hosté úspěšnou akcí pookřáli a za malou chvíli bylo v jejich řadách ještě o něco veseleji. Domácí Kashia se v 62. minutě totiž dopustil faulu v pokutovém území a sudí van Boekel nařídil druhou penaltu v zápase. Steve De Ridder na nic nečekal a v pohodě si připsal pátou branku v sezóně - 1:1! Utrechtu narostla křídla a najednou to byli hosté, kdo diktoval tempo hry. Zpátky na zem mohl Utrecht posadit v 74. minutě Piazon, ale jeho rána skončila pouze na tyči!

Domácí útok oživil hrdina posledního zápasu Qazaishvili, hosté ale až do 86. minuty drželi vyrovnaný stav. V té době si totiž vzal po přihrávce Leerdama míč na kopačky Mike Havenaar, který skvěle pronikl do šestnáctky Utrechtu a nekompromisním zakončením odmítl remízový stav - 2:1! Arnhem šel za vítězstvím přece jen důsledněji a odměnou mu byl ještě jeden gól v poslední minutě nastavení. Davy Pröpper si nachystal míč a dělovkou z hranice velkého vápna upravil skóre na konečných 3:1 pro domácí.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele