základní část, 23. kolo
07.02.2014 20:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - ADO Den Haag 0:0

Fotbalisté Arnhemu ani ve svém čtvrtém zápase v holandské Eredivisii v řadě nedokázali překonat krizi a tentokráte v páteční předehrávce v domácím prostředí hráli bez branek s posledním Den Haagem, pro který má bod cenu zlata. Vitesse nedokázalo zúročit svou podzimní formu ani tentokráte a nedá se říci, že by bylo v tomto duelu lepší. Pro diváka to navíc nebyl příliš dobrý fotbalový zážitek a vyložená šance nebyla k vidění téměř žádná.

Domácí výběr tak zůstává se třiačtyřiceti body na třetí pozici a opět může nabrat ztrátu na vedoucí Ajax, po sobotním utkání se na něj může bodově dohnat konkurenční Feyenoord. Den Haag i přes bodový zisk zůstává na poslední osmnácté příčce, v tuto chvíli je však pouze o skóre za Nijmegenem a kupříkladu na čtrnácté místo Waalwijku ztrácí pouhopouhé dva body. Od samého začátku se hrálo v hodně ležérním tempu s příliš velkým počtem chyb.

Hosté v celém průběhu zápasu velmi dobře bránili a soupeře do ničeho nepouštěli. Vitesse mělo k dispozici několik rohových i přímých volných kopů, drželo míč častěji na kopačkách a snažilo se hrozit svými centry do pokutového území, nicméně k žádné střele na branku se v prvním poločase nedostalo. Po změně stran se obrázek hry nezměnil a Arnhem zatlačil Den Haag na jeho polovině, ten se občas snažil zahrozit z rychlých brejků, leč neúspěšně.

Největší šance utkání tak byla k vidění v 65. minutě, kdy z pětadvaceti metrů vystřelil Patrick van Aanholt, brankář Coutinho si však s tímto pokusem poradil a další práci už neměl. Domácí totiž s ubývajícím časem kazili stále častěji rozehrávku u půlící čáry a naprosto jim chyběla myšlenka či nějaká kloudná finální přihrávka. Hosté díky pečlivé defenzívě ubránili nerozhodný výsledek a v příštím duelu zavítají na půdu konkurenční Rody, favorizovaný Arnhem si pokusí napravit reputaci ve šlágru kola na půdě druhého Twente.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
hradec

SBV Vitesse 2:0 ADO Den Haag

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele