základní část, 9. kolo
05.10.2013 19:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Roda JC - PEC Zwolle 0:0

Roda s obrovský štěstím uhrála bezbrankovou remízu s PEC Zwolle. Obě mužstva si připisují už druhý nerozhodný výsledek v řadě. Remíza je ztrátou pro mužstvo PEC, které hrálo většinu zápasu v přesile a navíc zahodilo penaltu.

Od počátku bylo utkání otevřené a hemžilo se to standardními situacemi na obou stranách. V 17. minutě se k přímému kopu postavil domácí kapitán Fledderus, skvělým zákrokem u bližší tyče se ale blýskl brankář Begois. Snad nejdůležitější moment utkání se odehrál ve 22. minutě, kdy se Bonevacia provinil nedovoleným zákrokem v pokutovém území a uviděl červenou kartu. Proti oslabenému týmu navíc kopal pokutový kop Achenteh, který ale z penalty vůbec netrefil bránu!

Hráči Rody se v oslabení semkli a poctivou obrannou hrou nedovolovali Zwolle dostávat se do vyložených šancí. Do konce prvního poločasu tak jediným nebezpečným momentem byla pouze tvrdá střela Nijlanda ze 40. minuty, Kurto však jeho ránu vyrazil na roh.

I v druhém poločase odváděli oslabení domácí velmi dobrý výkon a PEC se dlouho nedokázalo dostat do tempa. Navíc výborně zachytal Kurto, jenž v 54. minutě zlikvidoval střelu Mokotja i o poznání nebezpečnější pokus Saymaka. Od 60. minuty se podle očekávání hrálo povětšinou jen na bránu Rody, ale házenkářská taktika hostům žádné větší příležitosti nepřinášela. Velké množství střel z dálky v podání PEC se mezi tři tyče nevešlo a se zbytkem si bezpečně poradil Kurto.

Roda hrála nadoraz, z čehož vyplývaly i ostré osobní souboje a četné nedovolené zákroky. V 84. minutě viděl přemotivovaný Demouge rovnou červenou za ostrý faul na Mokotju, vytáhlý nizozemský útočník tak na hřišti pobyl pouze dvaadvacet minut a mohl se jít osprchovat. Ani proti dvojnásobně oslabenému soupeři však Zwolle nedokázalo nic vymyslet.

O vzruch se tak postarali pouze nespokojení domácí fanoušci, kteří na konci poločasu zasypali hřiště odpadky, a utkání muselo být na několik minut přerušeno. Na vývoji utkání to však už nic nezměnilo, a tak zápas skončil bez branek.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele