základní část, 34. kolo
03.05.2014 18:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - SC Heerenveen 0:3

Heerenveen je v ráži. Na půdě Waalwijku neponechal nic náhodě a po přesvědčivém výkonu zvítězil jednoznačně 3:0. V tabulce poskočil na pátou pozici a před nadcházejícím playoff si vysloužil nálepku hlavního favorita. Na Waalwijk naopak čeká boj o udržení prvoligové příslušnosti v baráži.

Úvodní dvacetiminutovka klání toho mnoho nenabídla, velké věci se začaly dít až poté. Jako první mohl udeřit domácí Castelen, jenže nabídnuté příležitosti nevyužil, když mířil asi metr vedle tyče. Waalwijk ale každopádně hrozil i nadále. Vidět byl především středopolař Evander Sno, jenž představoval pro defenzívu Srdíček permanetní nebezpečí. Jeden z jeho střeleckých pokusů dokonce skončil na tyči.

Místo ujmutí se vedení ale Waalwijk v závěru první půle překvapivě inkasoval. Mladíček Sinkgraven zavezl míč až do domácího pokutového území, tam jej předal Joeymu van den Bergovi, který překonal gólmana Van Dijka.

Domácí fotbalisté byli i po inkasované brance aktivnějším celkem na hřišti, góly však střílel Heerenveen. Další hostující úder, který definitivně otupil snažení RKC, přišel v 58. minutě. Finnbogason vedl rychlý brejk, v ideální moment přihrál doprava na nabíhajícího Bilala Basacikoglua, jenž zachoval klidnou hlavu a přehodil padajícího Van Dijka.

Když zanedlouho na to proměnil Alfred Finnbogason nařízený pokutový kop po faulu Amieuxe a navýšil tak vedení svého celku na rozdíl tří branek, bylo jisté, že si Heerenveen vítězství již vzít nenechá. V nastaveném čase mohl dokonce přidat ještě jednu trefu, ovšem Sinkgraven mířil z úrovně penaltového puntíku vedle.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele