základní část, 10. kolo
19.10.2013 18:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - Roda JC 1:2

Krize Waalwijku pokračuje. Svěřenci kouče Erwina Koemana se sice ujali proti Rodě vedení jako první, nakonec jim to ale nebylo nic platné. De Koempels nepříznivý vývoj utkání otočili a zaslouženě zvítězili 2:1.

První poločas ve Waalwijku dnes nudil. To nejzajímavější se událo už v samotném úvodu zápasu, kdy hned dvakrát zahrozila hostující Roda. Jako první mohl udeřit Krizstián Németh, jenž využil perfektního centru Van Peppena, Šeda ale vytáhl pohotový zákrok a jeho přízemní střelu vyrazil. Vzápětí pak Dijkhuizen svou tečovanou hlavičkou orazítkoval břevno domácí svatyně.

Waalwijk se nechtěl nechat zahanbit a v závěru počáteční desetiminutovky pořádně vystrašil hostující fanoušky. V pokutovém území dostal nevídaně mnoho prostoru Kenny Anderson, který ale nabídnutou příležitostí pohrdl - svou střelu umístil přesně do středu brány, kde stál připravený Kurto. Zbytek první půle už tak zajímavý nebyl, vše podstatné se událo až po změně stran.

O první gól zápasu se postaral po necelých dvou minutách druhého dějství Rémy Amieux, jenž překonal Kurta krásnou technickou ranou do horního rohu brány. Radost z vedení ale domácím fotbalistům příliš dlouho nevydržela. Už po pouhých pěti minutách bylo opět srovnáno. Po sklepnutí Huppertse si míč přebral Németh, obešel brankáře Šedu a zakončil do prázdné brány.

Oba celky měly ve zbytku utkání šance na vstřelení gólu, ujala se však jen jedna, a to ta Demougeova z 84. minuty, kdy si hlavičku blonďatého forvarda srazil nešťastně do vlastní sítě Amieux. Waalwijk, jenž přišel na začátku prodloužení o vyloučeného Van Mosselvelda, mohl v samotném závěru ještě vyrovnat, ale Rodu podržel Kurto, který si dokázal poradit jak s Amieuxovou střelou z přímého kopu, tak i následnou dorážkou Scheta.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele