základní část, 16. kolo
07.12.2013 20:45 CET
2 : 6
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - SBV Vitesse 2:6

Obrovským překvapením skončil šlágr šestnáctého kola mezi Eindhovenem a Vitesse. Rozjetí Vitas uštědřili svému protivníkovi výprask 6:2 a nadále setrvali na čele tabulky. Domácí trenér Cocu bude mít po dnešku naopak co vysvětlovat...

PSV vletělo do utkání pěkně zostra. Už v první minutě utkání vyzkoušel své štěstí stoper Karim Rekik, jeho dalekonosný projektil se ale s úspěchem nesetkal. Domácí fotbalisté to zkoušeli ze všech možných pozic, téměř vždy však narazili na vynikajícího Velthuizena, který si dokázal poradit se všemi jejich pokusy. Velkou pochvalu zasloužil především za pohotový zákrok při nebezpečné Maherově hlavičce.

Vitesse, jež se muselo v první půli především bránit, šlo nakonec do vedení jako první. V průběhu 37. minuty využil zaváhání eindhovenské obrany Lucas Piazón a tváří v tvář Zoetovi nezaváhal. Ještě před přestávkou se ovšem povedlo PSV vyrovnat. Memphis Depay napřáhl zpoza vápna a jeho pozemní rána proklouzla Velthuizenovi do brány.

Druhý poločas mohl začít pro hosty pořádnou pohromou. Při snaze odvrátit Depayův centr si nepočínal nadvakrát nejjistěji stoper Jan-Arie van der Heijden, po jehož skluzu proletěl míč jen těsně vedle brány Vitesse. Vyjma tohoto momentu ale bylo PSV poměrně bezzubé. To se dalo říci také o hostech, a proto se čekání na další pořádnou šanci značně protáhlo.

Až v 64. minutě zakončoval nebezpečně z úhlu Lucas Piazón, Zoet byl však na svém místě a jeho střelu kryl. O necelé dvě minuty později už ale takové štěstí neměl. Na Atsuovu střílenou přihrávku si naběhl Mike Havenaar a ve skluzu uklidil míč do sítě. Vitesse ani po druhé trefě nepolevilo a za svou aktivitu bylo zanedlouho odměněno třetím gólem. Kelvin Leerdam dostal výborný pas za obranu, lehkou tečí se zbavil Zoeta a bez problémů zakončil do prázdné brány.

Naději pro PSV vykřesal svým premiérovým gólem v Eredivisie Karim Rekik, jenž se trefil hlavou v 84. minutě, už o pár okamžiků později ale bylo vše při starém. Dvougólové vedení Vitesse navrátil Davy Pröpper. Tím však demolice Eindhovenu neskončila. Na 5:2 vzápětí zvýšil po krásné akci s Lucasem Piazónem bek Patrick van Aanholt. Dílo zkázy v nastaveném čase pak dokonal svým druhým gólem Pröpper.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Můj tip: 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Pohoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele