základní část, 29. kolo
22.03.2014 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - Roda JC 3:1

Hráči PSV doma v pohodě porazili potápějící se Rodu 3:1 a pomstili se tak za dvě loňské porážky. Eindohovenští o svém vítězství rozhodli dvěma brankami v druhém poločase, kdy se trefili Ruiz a Bruma. Po osmé výhře v řadě domácí přeskočili v tabulce Vitesse a budou čekat, zda je z druhého místa nesesadí v dohrávce kola Twente nebo Feyenoord. Roda zůstane poslední.

Utkání bylo zajímavé hned od úvodních minut. Nejprve předvedl hodně nejistý zákrok domácí gólman Zoet, který neudržel balón po rohovém kopu hostů, a bylo s podivem, že nikdo z útočících hráčů nedokázal míč dopravit do sítě. Iniciativu však záhy převzalo PSV konkrétně Depay, jenž na sebe strhával pozornost nejen vynikajícím výkonem, ale i maskou chránící jeho poraněné levé oko. V 10. minutě Depay dvakrát přihrával svým spoluhráčům do gólových šancí, ale ani Locadia ani Ruiz se svými obrovskými šancemi nenaložili dobře.

Domácí to ale nemuselo dlouho mrzet. Ve 14. minutě totiž PSV skvěle zakombinovalo a po útoku vedeného z pravé strany se díky skvělé přihrávce Park Ji-Sunga prosadil Locadia - 1:0! PSV zápasu v této fázi jednoznačně dominovalo. Po kolmici Depaye se sám na brankáře Kurta řítil Ruiz, jenže balón opět poslal mimo. O minutu později na sebe vzal odpovědnost sám Memphis Depay, který díky dobré individuální práci obešel i polského brankáře, na poslední chvíli však skvělým skluzem zasáhl obránce Ramos, jenž tak zachránil Rodu od druhého inkasovaného gólu.

Roda vystrčila růžky po půlhodině hry, kdy se ve vápně Eindhovenu ujal odraženého míče Fledderus. Zoet si však i s pomocí ležícího Brumy dokázal nadvakrát poradit. O necelých deset minut později už ale domácí gólman musel kapitulovat. Obrovskou chybu obránců PSV, kteří kvůli špatné komunikaci včas neodkopli míč z nebezpečné zóny, využil na levé straně vápna Paulissen. Dvacetiletý odchovanec Rody vyslal pěknou přízemní střelu a senzačně vyrovnal stav utkání na 1:1!

Gól do šatny v druhé půli opět vybudil vadnoucí PSV a domácí fotbalisté na svého soupeře vlétli. Jejich aktivita se jim bohatě vyplatila v 63. minutě. Po bláznivém biliáru uvnitř pokutového území Rody se míč odrazil až k nohám Bryana Ruize, jenž z bezprostřední blízkosti vsítil druhou branku domácích - 2:1! Pojišťující gól přidali domácí hráči v 74. minutě, když se po rohovém kopu Ruize hlavou prosadil Jeffrey Bruma - 3:1.

O výsledku zápasu už nebylo pochyb, ale mladý Depay stále vykazoval obrovskou touhu skórovat. V 80. minutě to dvacetiletý útočník zkoušel z přímého volného kopu, ale těsně přestřelil. Pár minut nato se do šance opět dral Depay, jenž sice obešel Luijcxe, ale Kurto jej vynikajícím způsobem vychytal. Více než dvaatřicet tisíc diváků na stadionu PSV to však nemrzelo a vyprovodilo v 88. minutě Depaye obrovským aplausem. PSV tak zvládlo i zápas s Kerkrade a nadále drží fantastickou vítěznou sérii.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, ad.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele