základní část, 23. kolo
08.02.2014 18:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

PSV slaví, rozjeté Twente zdolalo 3:2

Po deseti zápasech v řadě zakusilo Twente opět hořkou chuť porážky. Na půdě Eindhovenu tahalo již od samotného počátku za kratší konec provazu, což se nakonec projevilo také na konečném výsledku. Jansenova parta se vrací domů s prohrou 2:3. V zítřejším zápase se Zwolle tak může vedoucí Ajax navýšit svůj náskok na čele ligové pelotonu už na sedm bodů.

Vstup do dnešního zápasu vyšel Eindhovenu skutečně na výbornou. Stačilo necelých sedm minut k tomu, aby se ujal zaslouženého vedení. Úvodní trefu zápasu obstaral bek Santiago Arias, jenž pláchl svým strážcům po pravém křídle, uvnitř pokutového území se zbavil clonícího Bjellanda a pozemní střelou k tyči rozvášnil domácí příznivce.

Twente vzápětí ožilo a několikrát dokázalo domácí defenzívu pozlobit, na vytoužené vyrovnání ale nedosáhlo. V průběhu 23. minuty naopak inkasovalo podruhé. Jürgen Locadia si naběhl na přesný centr Depaye a lehkou tečí hlavou poslal míč do míst, kde na něj nemohl brankář Marsman dosáhnout.

Také po druhém gólu přišel tlak a šance hostujících Tukkers. Velmi blízko snížení byl po půlhodině hry Dušan Tadić, jehož rána rozezvučela břevno, gólu se ovšem dočkal až o deset minut později Quincy Promes, který pronikl do šestnáctky PSV a přesně umístěnou střelou přibližně z patnácti metrů překonal marně se natahujícího Zoeta.

Ihned po změně stran mohlo PSV znovu vést o dvě branky, ale Ruizova hlavička šla přesně do míst, kde operoval připravený Marsman, jenž míč vyrazil do strany. O poznání úspěšnější byl krátce na to se svou střelou zpoza vápna Jetro Willems. Mladý obránce si hostujícího gólmana vychutnal krásným přízemním projektilem umístěným nechytatelně k tyči.

Twente se na třetí trefu Boeren povedlo odpovědět až v 68. minutě. Gólově ji obstaral záložník Kyle Ebecilio, jenž se dostal k míči po skrumáži před Zoetovou bránou a tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté se následně pokoušeli o vyrovnání, ale třetí branku ze svého tlaku nevytěžili. Domů se proto vrací s nezdarem.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele