základní část, 30. kolo
29.03.2014 20:45 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Groningen 2:3

Fotbalisté Groningenu dosáhli na nesmírně cenné vítězství na Phillips Stadium proti PSV a značně mu zkomplikovali jeho vyhlídky na přímý postup do evropských pohárů v příštím ročníku. Hosté po vyrovnaném průběhu nakonec vybojovali vítězství po výsledku 3:2 a to čelili i pokutovému kopu. V tabulce poskočili na osmé místo s devětatřiceti body a výrazně zabojovali o horní polovinu tabulky. Eindhoven je stále druhý o skóre před Vitesse.

Velmi zajímavá byla hned úvodní dvacetiminutovka utkání, kde jsme se dočkali tří branek. Už ve 3. minutě se PSV dostalo do vedení zásluhou Memphise Depaye. Po samostatném úniku Jürgena Locadiy a následném zákroku Bizota se Depay dostal k odraženému míči a akrobaticky ho dopravil do sítě. Domácím však nevydrželo vedení ani čtvrthodiny a překvapivě bylo srovnáno, autorem branky byl Richairo Živkovič.

Ten využil skvělého úniku Kostiče a následné přihrávky do pokutového území, kde už měl vcelku snadnou pozici. O dvě minuty později šokovali hosté stánek PSV a dokázali otočit vývoj utkání. Tjarron Chery vybojoval balón v pokutovém území proti Rekikovi a přihrál ho přímo na kopačku Kostiče, který zblízka nedal brankáři Zoetovi žádnou šanci na úspěch. Stejný hráč mohl zvýšit náskok deset minut před přestávkou, jenže zblízka mířil nepřesně.

A z následné akce se PSV velmi rychle opět dostalo do boje o tříbodový zisk. Po faulu Botteghina ve vápně na Ruize oceněné žlutou kartou se postavil k pokutovému puntíku Locadia a poslal bezmocného Bizota na druhou stranu - 2:2. Botteghin dokázal své předchozí zaváhání částečně odčinit o necelých pět minut později, kdy po zakončení Depaye odkopával balón za překonaným Bizotem až z brankové čáry.

Po změně stran nejprve ve skluzu mířil těsně vedle Wijnaldum a na druhé straně se svou střelou nesupěl Živkovič proti Zoetovi, který mu skvěle zmenšil úhel a jeho ránu vyrazil. Rozhodující moment utkání se zrodil v 64. minutě, kdy se z přímého volného kopu ze střední vzdálenosti prosadil Chery a nezištnou střelou nedal brankáři PSV žádnou šanci na úspěch.

V závěrečné desetiminutovce nejprve Kostič nevyzrál na Zoeta, poté hrál rukou ve vápně van der Velden a následně byl jasně podražen Depay, další pokutový kop pro domácí se již nepískal a skóre utkání tak neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Zajda

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele