základní část, 5. kolo
31.08.2013 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Cambuur Leeuwarden 0:0

PSV Eindhoven nedokázal odčinit poslední remízu v Heracles a nyní v domácím prostředí při oslavách stého výročí znovu ztratil s nováčkem z Cambuuru. Ten zodpovědně bránil a kvůli naprosté nemohoucnosti domácího celku v zakončení dokázal vybojovat velmi cenný bod. PSV tak potřetí v řadě nevyhrálo, a i když zůstane po 5. kole s jedenácti body na druhém místě, tak se jeho ztráta na vedoucí Zwolle může vyšplhat na čtyři body.

Domácí si před téměř pětatřiceti tisíci diváky vypracovali velký počet vyložených možností. Jenže tentokráte jim štěstí nepřálo a neuchytila se ani jedna. První střelu na branku vyslali překvapivě hosté, jenže Oliver Feldballe namířil svůj projektil hodně mimo. Pak tlačil favorit, hosté zahrozili z brejku. Rána Adama Mahera šla o necelý metr mimo, před Memphisem Depayem schoval míč do náruče na poslední chvíli brankář Leonard Nienhuis.

Nicméně po deseti minutách hry si vytvořil první velkou možnost hostující Jody Lukoki. Ten se dostal v pokutovém území k odraženému míči a jeho tvrdý pokus zapadl do boční sítě. Po čtvrthodině hry nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu na zadní tyči Jeffrey Bruma, který minul branku Cambuuru asi o metr. V polovině prvního poločasu nebezpečně pálil Georginio Wijnaldum, avšak brankář Nienhuis si i s jeho střelou poradil.

PSV až do konce poločasu nemělo příliš velký tlak a nadějné akce zastavily velké nepřesnosti domácích hráčů. Pět minut po změně stran mohl skórovat Jorrit Hendrix, ke smůle Eindhovenu napálil z šestnácti metrů pouze horní tyčku. Poté mířil k pravé tyči Depay a asi o dva metry mířil vedle ní. Hosté se stále více dostávali do útoku, závěrečná desetiminutovka však patřila PSV hlavně po příchodu Floriana Jozefzoona a Oly Toivonena.

Dobrou možnost na zřejmě rozhodující úder spálil Stijn Schaars, brankář Nienhuis dokázal balón odvrátit na rohový kop. Největší šanci utkání neproměnil čtyři minuty před koncem Toivonen a určitě si bude tuto situaci vyčítat. Po krásném centru Jozefzoona z pravé strany si na malé vápno naběhl právě švédský ostrostřelec a nepochopitelně poslal míč nad. Houževnatá obrana Cambuuru se až do samého závěru nakonec dokázala ubránit.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele