základní část, 19. kolo
18.01.2014 19:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

PEC Zwolle - SBV Vitesse 1:2

Vitesse nakonec dokázalo na hřišti PEC Zwolle zvítězit 2:1 a nejméně do zítřka se znova posune na první příčku Eredivisie. Hostům zachránil výhru Patrick van Aanholt až v poslední minutě zápasu. PEC po čtvrté porážce v řadě okupuje jedenáctou pozici.

Úvod utkání byl až překvapivě divoký. Už ve 3. minutě se měnilo skóre poté, co Christian Atsu převzal na polovině domácích míč, prokličkoval až na hranici velkého vápna a odtud vyslal nechytatelnou střelu, kterou vymetl pravý horní růžek Boerovy brány - 0:1! Nutno dodat, že obrana PEC byla nejspíš myšlenkami ještě v kabině, jelikož proti pronikajícímu ghanskému útočníkovi nevystoupil vůbec nikdo.

O vzrušující momenty nebyla v první čtvrthodině nouze. Hned v 10. minutě totiž domácí vyrovnali. Přestože se do té doby Zwolle prakticky nedostalo do hry, hned první vydařená kombinace jim vyšla náramně. Po přihrávce Hiwata se k míči dostal Jesper Drost, jenž pasem na hranici ofsajdu našel před brankou volného Guyona Fernandeze a ten zajistil svému klubu rychlé vyrovnání - 1:1!

Hned ve 13. minutě si hosté mohli vzít vedení zpět. Bart van Hintum v pokutovém území fauloval Renato Ibarru a sudí Liesveld nařídil penaltu. Lucas Piazón však exekuci pokutového kopu podcenil a svou ránu poslal přesně do náruče Diederika Boera! V dalších minutách tempo hry poněkud opadlo, Vitesse diktovalo tempo hry a nepouštělo domácí k míči. PEC sázelo na rychlé protiútoky, ale ty skončily buď na dobrém obranném zákroku hostí nebo na připraveném brankáři Velthuizenovi.

Ani po změně stran se herní projev obou mužstev příliš nezměnil. Hosté drželi míč, ale nedokázali si vypracovat kloudnou akci. O něco nebezpečnější tak byli hráči Zwolle. V 64. minutě zahrával přímý kop z dvaceti metrů domácí Van der Werff, jeho rána ale prolétla jen těsně vedle brány Arnhemských.

Už to vypadalo na zaslouženou dělbu bodů, ale v 90. minutě se Vitesse dostalo k rychlému protiútoku. Na jeho konci se po přihrávce Van der Heijdena dostal ke střele Patrick van Arnholt, jenž ranou z hranice šestnáctky rozesmutnil naplněný stadion a svou čtvrtou brankou v sezóně rozhodl, že si Arnhem připíše po utkání s PEC veledůležité tři body za vítězství 1:2!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, football-oranje.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele