základní část, 21. kolo
01.02.2014 19:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

PEC Zwolle - Roda JC 3:1

Fotbalisté Zwolle potvrdili v domácím prostředí mírnou roli favorita a v souboji o šest bodů nakonec dokázali porazit konkurenční Rodu v poměru 3:1. Vítězství se ovšem vůbec nerodilo snadno, domácí rozhodli o své výhře až necelou čtvrthodinu před koncem po proměněné penaltě. PEC se tak v tabulce posunulo na osmé místo tabulky se ziskem osmadvaceti bodů, hosté z Rody naopak klesli na barážovou šestnáctou pozici s dvaadvaceti body.

V úvodní čtvrthodině nebyl k vidění nijak zvlášť oslnivý fotbal a oba týmy chybovaly v rozehrávce i v přechodu na útočnou polovinu. Domácí dokázali skórovat po necelých dvaceti minutách z první vážnější akce zápasu. Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval Guyon Fernandez a trefil pouze nohu obránce Luijckxe, od níž se balón odrazil k zcela volnému Ryanu Thomasovi a ten zhruba ze dvou metrů neměl problém se zakončením.

Domácí tým byl mírně lepší i v dalším průběhu, ovšem oba celky se velice upracovaně dostávaly do pokutového území soupeře. Hosté mohli srovnat zhruba pět minut před koncem poločasu po rychlém brejku, kde se míč na hranici vápna nakonec dostal k Mitchellu Donaldovi a ten z první poslal balón těsně vedle levé tyče. Po změně stran mohlo Zwolle navýšit svůj náskok, ovšem po nádherné kombinaci pálil van Hintum jen do boční sítě.

Hosté se vrátili do hry o body po hodině hry. Po rychlém přechodu na útočnou polovinu převzal balón Hupperts, dostal se s ním až do pokutového území a před odkrytou brankou ho předal Donaldovi, který technickou přízemní střelou zamířil do vzdálenějšího dolního rohu. Remízový výsledek ale netrval ani čtvrthodiny a domácí výběr šel znovu do vedení. Po dlouhém pasu od půlící čáry strčil Biemans do Thomase a sudí nařídil pokutový kop.

K němu se postavil tradiční šutér Fernandez a pohodlně skóroval k levé tyči do protipohybu gólmana Kurta. Hosté mohli srovnat tři minut před koncem, jenže po rohovém kopu nakrátko přišla přihrávka podél brankové čáry a následně dokázal odkopnout míč Fernandez. Domácí nakonec pojistili svůj náskok ve druhé nastavené minutě, kdy nejprve Klich na Kurta nevyzrál, Karagounis by zablokován a teprve Fred Benson zakončil do prázdné branky - 3:1.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele