základní část, 13. kolo
10.11.2013 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - FC Twente 1:1

Po nevydařených výsledcích z předešlých kol nedokázalo Twente vyhrát ani na půdě Zwolle. Z provincie Overijssel si odváží pouze remízu 1:1.

Úvodní dvacetiminutovka mnoho vzruchu nenabídla. Za zmínku stojí jen střely Hiwata a Promese, se kterými si brankáři poradili bez větších obtíží. Opravdovou tutovku si vypracoval až Luc Castaignos, který kličkou obešel zkoprnělého Broerseho, pronikl do domácí šestnáctky, avšak následně při zakončení selhal, když trefil pouze vyběhnuvšího Boera.

Vzápětí se vrhlo na útočení také Zwolle, což vedlo k několika nebezpečným situacím. Hned třikrát zakončoval útočník Gernandez: dvakrát ale mířil vedle, jednou jeho projektil lapil pozorný Marsman. V 29. minutě znovu zahrozil hostující Castaignos, který se snažil Boera přelobovat, jenže mířil nad. To bylo ze strany obou aktérů dnešního duelu na dlouhou dobu vše.

Vytoužená branka přišla až na začátku druhého dějství, kdy Zwolle podniklo rychlý brejk, Hiwat odcentroval z pravé strany a Guyon Fernandez ve skluzu usměrnil míč nechytatelně ke vzdálenější tyči - 1:0. Brzy na to mohl vedení svého týmu navýšit mladičký Ryan Thomas, který předvedl nádhernou individuální akci, ke své smůle však nedokázal ideálně vypálit.

Za Twente hrozil především křídelník Dušan Tadić, jenže ani jeden z jeho dvou pokusů v bráně neskončil. O vyrovnání se tak nakonec postaral až Quincy Promes, který využil nepovedeného odvracení míče v podání Broerseho a zblízka neomylně zakončil - 1:1. Twente se chtělo pokusit o obrat, ovšem po velkých šancích Hiwata a Nijlanda mohlo být rádo za konečný bod.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele