základní část, 4. kolo
24.08.2013 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - Cambuur Leeuwarden 2:0

Jediným týmem, který v letošním ročníku neztratil ani bod, je překvapivě Zwolle! I čtvrté vystoupení totiž PEC zvládlo na výbornou a na domácí půdě snadno přehrálo nováčka z Leewardenu 2:0.

Zwolle vlétlo do utkání jako uragán a slova trenéra, že se chtějí bavit fotbalem, se jasně potvrdila. První velká šance přišla v 19. minutě, když si Benson ideálně naběhl mezi dva protihráče a snažil se prostřelit Nienhuise. Ten však jeho pokus vyrazil a podržel svůj celek.

První poločas toho jinak moc nenabídl, a tak se diváci hodně těšili na poločas číslo dvě. Ten začal pro hosty víceméně špatně. Hned v 50. minutě totiž mohl domácí tým jít do vedení. Po zmatku mezi hostujícím brankářem a obranou se k míči dostal Fernandez. Jeho následná rána jen těsně minula branku.

Zlom přišel v 69. minutě. V té se opřel do míče jeden z domácích a vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře. Ten byl připraven, ale nešťastně vyrazil míč na kopačky Fernandeze. Ten do poloodkryté branky nemohl neskórovat a otevřel tak brankový účet zápasu.

O osm minut později bylo hotovo. Domácí rozehráli přímák jako signál, do vápna se vřítil Drost, kterého srazil van der Laan a rozhodčí okamžitě ukázal na penaltový puntík. K nabídnuté šanci se postavil Achenteh a v 78. minutě zvýšil na konečných 2:0. Zwolle tak s 12 body veden aktuální tabulku Eredivisie!

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele