základní část, 3. kolo
17.08.2013 20:45 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

NEC Nijmegen - PEC Zwolle 1:5

Zwolle je k neudržení! PEC letos odstartoval skutečně ve velkém stylu a po třech kolech má na svém kontě plný počet bodů. Jako poslední jako skvělou formu odnesl utrápený Nijmegen, který před vlastními fanoušky schytal potupný debakl 1:5 a nadále tak zůstává na samotném dně tabulky.

I když utkání začalo ve vlažném tempu, už po čtvrthodině hry se Zwolle ujalo vedení. Tvrdou střelu Drosta ještě dokázal gólman Johnsson vyrazit, na jeho následnou dorážku hlavou už byl ale krátký. Zakrátko se skóre měnilo znovu. Krásnou individuální akci předvedl Youness Mokhtar, který pronikl do šestnáctky Nijmegenu, předložil míč neobsazenému Mokotjovi a ten jej s přehledem uklidil do sítě.

Po druhé trefě Zwolle se NEC ocitl na kolenou. Veškeré předzápasové plány kouče Pastoora byly ta tam a domácí hráči museli začít útočit. Místo snížení ale nakonec inkasovali gól na 0:3. Sedm minut před přestávkou Mokhtar prudkým centrem našel hlavu Freda Bensona, jenž z bezprostřední blízkosti neomylně zakončil.

Po změně stran demolice Nijmegenu pokračovala. Také o čtvrtý gól Zwolle se postaral rodák z ghanské Akkry Benson. Podobně jako při jeho předchozí trefě, i v tomto případě pouze doklepl míč za záda Johnssona. O tři minuty později pak uzavřel hostující gólový účet Youness Mokhtar.

Jansova skvadra byla i ve zbytku zápasu nebezpečnějším celkem na hřišti, poslední slovo však patřilo Nijmegenu. V 76. minutě se po rohovém kopu míč odrazil ke Christophu Hemleinovi, který napřáhl zpoza šestnáctky a tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. V samotném závěru pak mohl snížit ještě Michael Higdon, ovšem nabídnuté příležitosti v podobě pokutového kopu nevyužil. Gólman Begois jej vychytal.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele