základní část, 30. kolo
29.03.2014 19:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - Heracles Almelo 1:2

Šance Nijmegenu na přímou záchranu se po dnešku opět smrskly o pořádný kus. Přitom NEC proti Heraclesu nezačal vůbec špatně, dlouhou dobu dokonce vedl, ovšem závěr utkání absolutně nezvládl a nakonec musel skousnout další porážku. Tentokráte v poměru 1:2.

Heracles odstartovala pěkně zostra, ovšem ze svého počátečního tlaku úvodní trefu nevytěžil a po dvaceti minutách hry v podstatě zničehonic inkasoval, když Soren Rieks přihrávkou za obranu vybídl ke skórování Michaela Higdona, který si pohrál s vyběhnuvším Pasveerem a uklidil míč do prázdné brány.

Hosté pochopitelně začali okamžitě usilovat o vyrovnání, ale před přestávkou na něj nedosáhli. Asi nejblíže mu byl útočník Mark Uth, jehož ránu vyrazil Gentenaar s vypětím všech sil do břevna. Na začátku druhého dějství naopak mohli přidat druhou branku hráči Nijmegenu, ale Jahanbakhš pálil z dorážky vysoko nad. O několik minut později scházela přesnost taktéž Lasse Nielsenovi, jehož hlavička minula pravou tyč jen o pár centimetrů.

Heracles se po změně stran trápil, přesto v 79. minutě dokázal zčistajasna udeřit. Domácí fotbalisté nedokázali odvrátit rohový kop, míč se po sérii odrazů dostal až k Jasonu Davidsonovi, který jej napálil do sítě.

Když o pět minut později musel Te Wierik po druhé žluté kartě předčasně do sprch, řada domácích příznivců začala věřit, že jejich miláčci opět vrátí vedení na svou stranu. To se ovšem nestalo. V poslední minutě nastaveného času naopak Nijmegen podruhé inkasoval, když se po centru Bel Hassaniho prosadil hlavou na zadní tyči kanonýr Matthew Amoah.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele