základní část, 20. kolo
25.01.2014 19:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - PEC Zwolle 1:2

Zwolle překročilo svůj stín a po devíti zápasech bez vítězství si konečně připisuje plný počet bodů. Na půdě Bredy totiž PEC dokázalo otočit vývoj utkání díky gólům Fernadeze a Saymaka. Po vítězství 2:1 se PEC posunulo na devátou příčku, Breda je aktuálně třináctá.

Utkání začalo z obou stran opatrně a diváci se dlouho nedočkali kloudnější akce. Poklidný vývoj utkání rozčísla až 19. minuta. Po již několikáté standardní situaci se prosadili domácí. Po centru Danny Verbeeka a následné přihrávce Poepona se ve vápně svým důrazem do šance protlačil Joey Suk, jen z bezprostřední blízkosti vsítil úvodní branku utkání - 1:0!

Poté se osmělilo i PEC. Nejaktivnějším hráčem hostů byl Fernandez, který se hned třikrát dostal do gólové šance. Nejnebezpečnější byl jeho pokus z 37. minuty. Fernandez vypálil ve vápně z otočky, ale ten Rouwelaar nemusel vůbec zasahovat, neboť střela hostujícího útočníka proletěla těsně vedle. V závěru poločasu navíc nevyšla ani Fernandezova kombinace se Saymakem, a tak se šlo do kabin veseleji hráčům Bredy.

K obratu v utkání zavelel v 50. minutě kdo jiný než Fernandez, jenž svým pohybem donutil k faulu v pokutovém území Hadouira a sudí Higler ukázal na penaltový puntík. Fernandez se postavil k exekuci pokutového kopu a nekompromisní ranou srovnal stav utkání na 1:1! Obdržená branka donutila NAC více otevřít hru a začít taky trochu útočit. V 54. minutě nebezpečně pálil Buijs, jeho dalekonosnou ránu ale zlikvidoval gólman Boer.

Zwolle ale epizodní nápor domácích v poklidu zvládlo a v 74. minutě dokonce vstřelilo vedoucí gól. A ten stál za to. Po Karagounisově přihrávce napřáhl k dalekonosné ráně Mustafa Saymak, na jehož střelu si sice ten Rouwenaar lehce sáhl, ale míč i tak zapadl přímo do šibenice - 1:2! Deštěm nasáklé dresy jakoby příliš tížily domácí fotbalisty, zato hráčů PEC bylo najednou plné hřiště. V 78. minutě musel ten Rouwenaar hatit nebezpečnou střelu Karagounise. Breda se už na nic výrazného nevzmohla, a když hostující Mahmudov neproměnil svůj únik ve 3. minutě nastavení, skončilo nakonec utkání 2:1 pro PEC.

Autor: Miroslav Ondrejka / football-oranje.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele