základní část, 3. kolo
18.08.2013 14:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - ADO Den Haag 1:2

Vyrovnané utkání mezi Bredou a Den Haagem nakonec skončilo lépe pro hostující celek, který vítěznou branku vsítil až v nastaveném čase. Diváci se dlouhou dobu nemohli bavit nijak oslnivým fotbalem a branky začaly padat až v závěrečné čtvrthodině. Den Haag po dvou úvodních porážkách dosáhl na svou první výhru v sezóně, Breda se nachází na chvostu tabulky s jediným bodem na kontě.

V prvním poločase hrály oba výběry velmi opatrně a především nechtěly udělat chybu, ani jedna branka nebyla téměř za celých pětačtyřicet minut výrazně ohrožena. V samém závěru poprvé zahrozil Alex Schalk, jehož hlavička byla zablokována až na brankové čáře. Druhý poločas byl naprostým opakem, přestávka dala všem evidentně chuť do hry. Den Haag se poprvé ukázal necelých deset minut po pauze.

Nejprve nebezpečně střílel Mike van Duinen, jeho rána byla včas zablokována. Po následném rohovém kopu hlavičkoval Tom Beugelsdijk o pár decimetrů nad branku domácích. V 65. minutě předvedl na pravé straně excelentní průnik Elson Hooi a povedl se mu i následný centr, hlavičkujícího Schalka ale brilantním zákrokem vychytal brankář Haagu Gino Coutinho. Hostující strážce podržel svůj tým o osm minut později, hosté poté bleskově udeřili.

Domácí Jeffrey Sarpong lehce protančil středem hřiště až před Coutinha, který reflexivním zákrokem vyrazil jeho pokus do bezpečí. Z následného protiútoku skóroval na druhé straně Aaron Meijers. Ten se napřáhl z dvaadvaceti metrů a nádherná střela z voleje zapadla přímo k tyči, brankář Jelle ten Rouwelaar byl naprosto bez šance - 0:1. Breda dokázala srovnat pět minut před koncem utkání díky proměněnému pokutovému kopu.

Brankář Coutinho totiž fauloval Schalka a viděl za to žlutou kartu. K penaltě se odhodlal strůjce této šance Schalk a s přehledem poslal hostujícího brankáře na druhou stranu - 1:1. V závěru hosté vytáhli z rukávu eso jménem Michiel Kramer, který celý duel rozhodl. Čtyřiadvacetiletý téměř dva metry vysoký útočník strávil na hřišti pouhé tři minuty a krásnou přízemní ránou z hranice vápna rozvlnil síť, v hostujícím táboře vybuchla vlna radosti - 1:2.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
hradec

Breda 0:2 Haag

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele