základní část, 26. kolo
28.02.2014 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - SC Heerenveen 1:2

Heerneveen dokázal otočit vývoj utkání s Heraclesem a nakonec si z Almela veze všechny body za vítězství 2:1. Skóre otevřel domácí Tannane, ale branky De Roona a Finnbogasona nakonec zvrátily vítězství na stranu Heerenveenu. Srdíčka tedy udrží šestou příčku, Heracles se nejspíš propadne hlouběji do spodní poloviny tabulky.

Hned ve čtvrté minutě se v dobré příležitosti ocitl domácí Cziomer, jeho střela z vápna však byla zblokovaná a míč nakonec zkrotil brankář Nordfeldt. Almelo bylo v prvních minutách lepší a ze svého tlaku si i vytvořilo i dobré šance, k odraženému míči se ve 24. minutě dostal Bel Hassani, ale v dobré pozici minul. Neuplynuly však ani dvě minuty a domácí fanoušci se přeci jen mohli radovat. K zahrání přímému kopu ze zhruba dvaceti metrů se totiž postavil Oussama Tannane, jenž zakroutil svou střelu krásně k levé tyči Nordfeldtovy branky - 1:0!

Heracles pokračoval ve vynikajícím představení, ale své vedení do konce poločasu neudržel. V 36. minutě totiž udeřil Marten de Roon, jenž se po nákopu Ziyecha dobře uvolnil ve vápně domácích a zcela nehlídán hlavou překonal bezmocného Pasveera - 1:1! Těsně před koncem poločasu ještě mohl vrátit vedení domácímu celku Bel Hassani, jeho nadějný únik však zastavil praporek rozhodčího.

Po změně stran se úroveň hry o dost zlepšila a diváci mohli vidět vyložené šance na obou stranách. Hned ve 46. minutě se po perfektní přihrávce Quansaha dostal do samostatného útoku Uth, jeho pokus však Nordfeldt parádním zákrokem zneškodnil. Za necelé tři minuty se už ale skóre přece jen měnilo, bohužel pro domácí ale míč ze sítě lovil domácí gólman. Alfred Finnbogason si totiž opět vylepšil své střelecké skóre tentokrát už na dvaadvacet přesných zásahů, když dorazil do sítě vyraženou střelu Van Anholta - 1:2!

Heracles ale zbraně nesložil a statečně se hnal za vyrovnáním. V 52. minutě skvěle hlavičkoval Tannane, Nordfeld však neméně dobrým zákrokem balón vytlačil na roh. Následující minuty pak Heracles více méně dominoval a trpělivě obléhal obranu Heerenveenu. Hosté však hru postupně vyrovnali a dokázali Heracles držet daleko od své branky. Do hry se navíc opět vkradly nepřesnosti a tempo z úvodu druhé půle postupně opadlo.

Vzrušující momenty tak přišly až v samém závěru zápasu. Nejprve se v 89. minutě do míče opřel Marzo, jeho dělovku však Pasveer s vypětím sil vyrazil a zachoval tak ještě domácím naději na vyrovnání. To mohlo přijít v 94. minutě, kdy se ze skrumáže před hostující brankou míč odrazil k Uthovi, německý útočník však své kvality nepotvrdil a poslal míč těsně vedle pravé tyče. Heerenveen tedy ubránil vedení 2:1 a připsal si páté venkovní vítězství v sezóně.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, football-oranje.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X2 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Finnbogasson, na toho si budeme muset dát v kvalifikaci dobrý pozor, přeci jen ten Island už je pomalu kvalitou na stejné úrovni jako naše repre. Možná i o malinko lepší...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele