základní část, 18. kolo
21.12.2013 19:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Heracles Almelo - SBV Vitesse 2:2

Fotbalisté Arnhemu prováhali ideální možnost si prozatím vytvořit na čele tabulky pětibodový náskok a navíc ohrozili své prvenství po podzimní části. Na půdě Heracles pouze remizovali 2:2, i když po prvním poločase vedli o dvě branky. V tuto chvíli mají na kontě sedmatřicet bodů a před druhým Twente mají náskok tří bodů, ovšem bodově se na ně může dotáhnout Ajax po nedělním utkání s Rodou.

Almelo je dvanácté s dvaadvaceti body a přeskočit ho ještě může Go Ahead. Hosté tak nedokázali odčinit poslední porážku v osmifinále národního poháru a možná jsou rádi, že nyní přichází krátká pauza. Přitom první poločas byl naprosto v jejich režii, v druhém dějství ale lehce polevili a nakonec se jim to vymstilo. Obě branky outsidera vsítil Brian Linssen na začátku druhé půle a necelou čtvrthodinu před koncem.

Vitesse šlo do vedení již v 6. minutě zásluhou Patricka van Aanholta, který po špatné rozehrávce soupeře vypálil ze střední vzdálenosti a naprosto přesnou ranou nedal brankáři Pasveerovi žádnou naději na úspěch. Vitesse mělo míč na kopačkách častěji a mohlo pojistit svůj náskok o deset minut později po rána Kazaišviliho, ovšem Paasver si připsal famózní zákrok. Po půl hodině hry zakončil na druhé straně Uth, jenže mířil těsně vedle.

Vitesse se dočkalo druhé trefy pět minut před přestávkou, kdy vystřelil zpoza pokutového území tradiční šutér Lucas Piazón a s bravurou rozvlnil síť. Obrázek hry se změnil po výměně stran, kdy v 51. minutě skóroval Linssen po milimetrovém pasu Rosheuvela a následném voleji. Domácí se snažili útočit i nadále, nicméně obrovská vzpruha přišla až v 77. minutě.

Linssen po rohovém kopu rozehraném nakrátko využil centru do pokutového území a zblízka se nemýlil. Almelo v dalších minutách sahalo po vítězství a v samém závěru musel dvakrát zasahovat Velthuizen, favorizovaní hosté tak nakonec mohli být rádi alespoň za bod.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, vitesse.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele