základní část, 10. kolo
20.10.2013 12:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - NEC Nijmegen 1:1

Fotbalisté Nijmegenu nedokázali ani v 10. kole dosáhnout na tříbodový zisk, a i když v zápase vedli od 2. minuty, tak se nakonec musí spokojit s bodem. NEC tak poněkolikáté přišlo o lepší výsledek v samém závěru zápasu, a proto se s pěti body na kontě nachází na samém dně Eredivisie. V nedělním utkání si situaci zkomplikovalo po necelé půlhodině hry, kdy hrálo bez vyloučeného Christopha Hemleina. Naději na první výhru v sezóně drželo až do 87. minuty.

Almelo zachránil tři minuty před koncem utkání Jens Streutker, v tabulce se nachází na čtrnáctém místě s jedenácti body. Český obránce v dresu hostů Pavel Čmovs tentokráte usedl pouze na lavičku a do utkání nezasáhl. Svěřenci kouče Antona Janssena měli snový vstup do tohoto duelu. Neuběhlo ani 90 sekund a Nijmegen se prosadil po první standardní situaci. Po přímém volném kopu Jakoba Janstchera se k hlavičce dostal Rens van Eijden a překvapil všechny včetně gólmana Pasveera - 1:0.

O dvě minuty později obdržel první žlutou kartu Hemlein po velmi zbytečném zákroku ve středu hřiště. Za dalších pár minut zvýšili hosté své vedení, jenže po centru Jantschera hlavičkoval do sítě Higdon z ofsajdu a další gól tak uznán být nemohl. Domácí se poprvé ozvali až po půl hodině hry a byli blízko vyrovnání. Po rohovém kopu hlavičkoval velmi nebezpečně Quansah, k jeho smůle skončil míč mimo branku. Jeden z klíčových momentů se odehrál ve 32. minutě.

Hemlein totiž velmi nešetrně podrazil Quansaheho a nemohl čekat nic jiného než druhou žlutou kartu a tedy předčasný odchod do útrob stadionu. Hosté se i v deseti statečně bránili a až do samého konce nepouštěli domácí do žádné výrazné šance, Almelo bylo v ofenzívě naprosto neškodné. Nicméně v 87. minutě přeci jen zužitkovalo svůj mírný tlak a dočkalo se vyrovnání. Střídající Streutker pobyl na hřišti jen 7 minut a po centru Amoaha z první napálil balón mezi tř tyče, byla to vůbec první střela na branku v podání Heracles - 1:1.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele