základní část, 7. kolo
21.09.2013 18:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Twente 0:3

Fotbalisté Twente potvrdili na půdě Heraclesu roli favorita a dokázali zvítězit jasně 3:0. Domácí celek zažíval velký vzestup po výhře nad Heerenveenem a ve třech ligových kolech získal sedm bodů, nyní ale podruhé v řadě za sebou nebodoval a dokonce nevsítil ani branku. V tabulce se zatím propadl na 14. místo a po nedělních dohrávkách na tom může být ještě o dvě příčky hůře. Twente je prozatím se dvanácti body druhé.

Twente ve třech předchozích duelech čekalo na vítězství marně, nyní díky dobrému vstupu do utkání a zvládnuté koncovce nedalo Almelu žádnou šanci. Po úvodní nepříliš zajímavé desetiminutovce byl hodně vidět Luc Castaignos. Ten nejprve sice nepřesně přihrával, nicméně balón se mu vrátil na nohu a po jeho slabé střele doprostřed branky si připsal snadný zákrok gólman Remko Pasveer.

Ihned na to sehrál Castaignos parádní přízemní kombinaci s Dušanem Tadičem a Quincym Promesem, ovšem po nebezpečné střele skvěle zaúřadoval Pasveer a dorážku zastavil před brankovou čarou výborným skluzem Jsason Davidson. Hosté se přeci jen dočkali krátce po čtvrthodině hry. Po centru Promese se dostal k míči Rasmus Bengtsson a parádní trefou uklidil míč přesně na zadní tyč - 0:1.

Od této chvíle se hra velmi vyrovnala a do konce poločasu se přitvrdilo, o čemž svědčí hned čtyři udělené žluté karty. Po přestávce mělo hru pod kontrolou hostující mužstvo a opět se do velkých možností tlačil Castaignos, úspěšný však nebyl. Domácí spálili svou největší příležitost v utkání přesně po hodině hry, kdy se do míče z otočky opřel Mark Uth a jeho skvělý pokus pouze orazítkoval břevno.

Hosté se přiblížili k důležité výhře necelých dvacet minut před koncem. Po rohovém kopu Promese si na balón naskočil Kyle Ebecilio a hlavou rozvlnil síť. Definitivně rozhodnuto mohlo být v 73. minutě, ale Roberto Rosales nepochopitelně nikým neatakován minul z hranice vápna prázdnou branku. Twente nakonec uklidnilo situaci čtvrthodiny před koncem, kdy nařízenou penaltu proměnil Tadič a poté se utkání z obou stran pouze dohrávalo.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele