základní část, 13. kolo
09.11.2013 19:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Groningen 0:3

Groningen potvrdil vynikající formu z posledních týdnů a na půdě Heraclesu vybojoval důležité tři body, které si připsal za vítězství 3:0. Minimálně do zítřejšího odpoledne se tak bude moci vyhřívat na třetí pozici.

Ačkoliv první poločas branku nepřinesl, diváci viděli několik slibných příležitostí na obou stranách. Ta první přišla už po pěti minutách hry, kdy Bizota nepříjemnou střelou do středu brány zaměstnal útočník Mark Uth.

Po úvodním náporu Heraclesu se osmělili také hosté a zásluhou Živkoviće poprvé zahrozili. Gólman Pasveer ovšem hlavičku mladého forvarda vytěsnil na roh. Třiatřicátá minuta patřila pro změnu stoprocentní tutovce domácího Utha, který zakončoval po centru Linssena. Z první však trefil jen nohu ležícího Bizota.

Těsně před přestávkou si vybral slabší chvilku Remko Pasveer, jenž neudržel ve svých rukavicích centr ze strany, a okamžitě na to mohl jeho tým doplatit. Živković ale při zakončení selhal - prázdnou bránu o pár centimetrů přestřelil.

Vytoužené branky se hostující talent dočkal až v průběhu 61. minuty: Kieftenbeld poslal pas do šestnáctky, Chery sklepl míč přesně na Živkoviće, který už neměl s následným zakončením sebemenší problém.

Domácí fotbalisté pochopitelně chtěli na nepříznivý stav co nejrychleji zareagovat, místo toho ale brzy znovu inkasovali. Chery přihrál ze strany míč Kostićovi, ten si udělal místo pro zakončení a za pomoci teče jedno z almelských obránců překonal bezmocného Pasveera.

Groningen se ve zbytku utkání podle očekávání stáhl více do defenzívy, přesto čtyři minuty před koncem přidal ještě třetí branku. Živković vypálil zpoza vápna a vyražený míč poslal do domácí brány Kostić.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

groningen venku s cistym kontem urcite ne

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš za co chci 1/5 z té výhry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele