základní část, 23. kolo
09.02.2014 12:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - Cambuur Leeuwarden 1:1

Fotbalisté Cambuuru byli blízko tříbodovému zisku a mohli se přiblížit středu tabulky, nakonec ale inkasovali v předposlední minutě a z půdy Heracles si odvážejí pouze bod. V Eredivisii zůstali na patnáctém místě s třiadvaceti body a od posledního místa je dělí pouze dva body. Almelo udrželo na svého nedělního soupeře šestibodový náskok a zatím drží desáté místo.

Cambuur se dostal do vedení přesně v polovině prvního poločasu po úvodní vážnější příležitosti zápasu. Obrana Heracles totiž lehkovážně bránila Elvise Manua, který prošel přes dva obránce až do vápna a následnou křižnou přízemní střelou zakončil přesně k tyči. Další velké příležitosti se zrodily až po změně stran a domácí mohli po necelé minutě vyrovnat. Po centru do pokutového území propadl balón na zadní tyč a tam hlavou trefil břevno Rosheuvel.

Stejný hráč byl blízko brance o pár minut později a vypálil z pravé strany, jeho dělovku dokázal brankář Nienhuis fantasticky odvrátit na rohový kop. V 54. minutě zazvonila brankové konstrukce i na druhé straně po střele Ritzmaiera z pětadvaceti metrů a Pasveer se téměř nestačil ani ohlédnout. Domácí postupem času zvyšovali tlak a přesně čtvrthodiny před koncem orazítkoval balón horní tyčku potřetí.

Dobře to udělal Bel Hassani, posunul si balón blíže do středu hřiště a po technické ráně se balón odrazil do hřiště od břevna. O vítězství Leuwardenu mohl definitivně rozhodnout Manu o tři minuty později, jenže Pasveer fantasticky vyrazil míč na rohový kop. Heracles udeřilo v poslední chvíli, v 89. minutě zařídil domácím bod Mike te Wierek. Po rohovém kopu vyskočil nejvýše a svou hlavičkou umístil balón milimetrově k tyči, tohle Nienhuis mít opravdu nemohl.

Heracles se v příštím duelu představí na půdě silného PSV a tam bude boj o bodový zisk hodně složitý, Cambuur se utká doma se Zwolle, které prokázalo výbornou formu proti Ajaxu.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

Heracles Almelo 2:2 Cambuur Leeuwarden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele