základní část, 17. kolo
15.12.2013 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - AZ Alkmaar 2:0

Fotbalisté Alkmaaru ani potřetí v řadě nedosáhli v Eredivisii na bodový zisk a s jejich ambicemi to nevypadá v tuto chvíli příliš dobře. Na půdě třináctého Heracles nepředvedli dobrý výkon a po zásluze prohráli, v tabulce jsou na sedmém místě se čtyřiadvaceti body a na vedoucí Vitesse ztrácejí již hrozivých dvanáct bodů. Almelo naopak potvrdilo zlepšenou formu a připsalo si cenný skalp soupeře, s jedenadvaceti body se posunulo na jedenácté místo.

Domácí se dostali do vedení hned v úvodní čtvrthodině a poté statečné bránily útoky soupeře, které tentokráte nebyly příliš nebezpečné. V páté nastavené minutě nakonec pojistili svůj náskok a překvapení bylo na světě. V úvodní desetiminutovce hosté častěji drželi míč na svých kopačkách a skvěle napadali, jenže svěřence kouče Dicka Advocaata dostala na kolena branka soupeře již z dvanácté minuty, o kterou se postaral Brian Linssen.

Vše začalo nedůrazem Wuytense na hranici pokutového území, který následně dostal nepopulární housle a domácí defenzíva na pohyb třiadvacetiletého záložníka nereagovala. Ten tak stanul ve vápně zcela sám a technickou střelou procpal balón pod padajícím Alvaradem. AZ bylo následně v ofenzívě hodně zoufalé a i tradiční gólová dvojice Gudmundsson - Jóhannsson byla prakticky neviditelná.

Hosté se snažili hrozit po křídlech a ze standardních situací, nicméně vzduchem to opravdu nešlo. Obrana Almela byla naprosto bezchybná. V poslední možnou chvíli navíc střídající Oussama Tannane přidal druhou branku po dlouhé přihrávce za obranu a následné střele podél Estebana. Alkmaar si před krátkou zimní přestávkou pokusí napravit reputaci v domácím prostředí s konkurenčním Heerenveenem, Almelo přivítá opět na svém stánku vedoucí Vitesse.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele