základní část, 20. kolo
26.01.2014 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - AFC Ajax 0:1

Fotbalisté Ajaxu potvrdili roli favorita na půdě nováčka z Go Ahead Eagles po těsném vítězství v poměru 1:0 a díky zaváhání Arnhemu se osamostatnili na čele nizozemské nejvyšší soutěže se ziskem třiačtyřiceti bodů o dva body před druhým Vitesse. Nicméně na tříbodovém zisku se pořádně nadřeli a rozdílovou trefu vsítili až čtvrthodiny před koncem, celek z Deventeru je na dvanácté pozici se třiadvaceti body.

Ajax držel míč častěji na kopačkách a byl v tomto souboji mírně aktivnějším výběrem, ovšem ani domácí nezaháleli a nějaké ty šance si vypracovali. Amsterdamský výběr mohl jít do vedení už ve 3. minutě, Sigthórsson zblízka našel pouze náruč připraveného Rooma. Po čtvrthodině hry předvedl své rychlé nohy de Sa, avšak jeho následná rána nebyla příliš razantní. Postupem času začali hrozit i domácí a otevřít skóre mohli ve 25. minutě.

Nejprve se po pokusu ze střední vzdálenosti musel vytáhnout gólman Cillessen a po následném rohovém kopu ve stoprocentní příležitosti selhal Antonio, když vůbec netrefil skákající balón. Nováček soutěže hrál s favorizovaným soupeřem v dalších minutách vyrovnaně a dostal se do další možnosti, po rychlém protiútoku pálil Overgoor o pár decimetrů vedle levé tyče. Po změně stran se obrázek hry nezměnil a Ajax se v útoku trápil.

Teprve po dvaceti odehraných minutách mohl otevřít skóre Fischer, jenže zhruba o půl metru mezi tři tyče nezamířil. O minutu později Room fantasticky odzbrojil Serena, jenže čisté konto nakonec neudržel. V 74. minutě se o vítězný gól postaral střídající Lasse Schøne, který do té doby pobyl na trávníku devět minut. Ten nejprve z přímého volného kopu trefil před sebou stojící zeď, napodruhé dokázal vše propálit a rozvlnil síť - 0:1.

Ajax od této chvíle ožil a mohl své vedení ještě navýšit. Zhruba pět minut po jediné brance utkání vypálil náramně Fischer a o malý kousek hostující svatyni přestřelil. Následně se do obrovské možnosti propracoval Bojan, jenže orazítkoval pouze horní tyčku a svůj velmi dobrý výkon tak brankou nevylepšil. Domácí si do konce tohoto duelu žádný výrazný tlak nevytvořili a spíše se bránili, hosté si zkušeně těsný náskok již uhlídali.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
afc ajax

tak 1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele