základní část, 23. kolo
08.02.2014 20:45 CET
5 : 1
(2:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - NEC Nijmegen 5:1

Feyenoor doma rozdrtil Nijmegen 5:1 a díky lepšímu skóre přeskočil v tabulce Vitesse. V divokém utkání si za domácí po dvou gólech připsali Pellé a Boëtius, jednu branku přidal Lex Immers. Nijmegen se trefil jen jednou díky Rieksovi a zůstává předposlední, bodově se a něj však dotáhl Den Haag.

Úvod utkání rozhodně nepředznamenal budoucí vývoj, byl to totiž právě Nijmegen, kdo tahal dlouho za delší konec. Už v 11. minutě šokoval rotterdamský stadion Søren Rieks, jenž po přihrávce Higdona napřáhl z dvaceti metrů k nádhernému voleji a balón přesně zapadl pod břevno Mulderovy brány - 0:1! Nicméně Feyenoord svého soupeře výrazně přehrával a vyrovnávací branku si domácí připsali už ve 26. minutě. Po rychlé kombinaci ve středu hřiště zaútočil po levé straně Nelom, jenž přesným přízemním pasem našel nabíhajícího Lexe Immerse a ten neměl problém doklepnout míč do odkryté branky -1:1!

Nijmegen v této fázi utkání pouze bránil a jen s velkými obtížemi odolával náporu domácích, kterým po vyrovnávací brance narostla křídla. V 35. minutě obrana hostů pouze sledovala, jak Feyenoord hladce kombinuje na jejich obranné polovině, Immers vyslal do vápna NEC Janmaata a ten krásně předložil míč Pellému, který už měl před odkrytou brankou lehkou práci - 2:1! A Nijmegenu mohlo být ještě hůře, když prakticky vzápětí spadl ve vápně domácí Boëtius a sudí odpískal pokutový kop. Pellé ale penaltu podcenil a naděje NIjmegenu tak ještě stále žily. Do poločasu se však Nijmegenu vyrovnat nepodařilo, jelikož Nielsenova nadějná rána v 45. minutě letěla jen těsně nad domácí branku.

Rozhodující okamžiky zápasu přišly krátce po změně stran. Po epizodním tlaku Nijmegenu přišli ke slovu opět domácí. V 55. minutě potáhl po pravé straně míč Immers, jeho přihrávku do vápna ale úplně minul Shaken a ke střele se tak dostal Boëtius, který nekompromisní ranou propálil Johnssona - 3:1! Hned o tři minuty později našel Nelom skvostnou přihrávkou nabíhajícího Pellého. Italský stroj na góly zamířil z hranice velkého vána přesně k levé tyči a připsal si už osmnáctý přesný zásah v této sezóně - 4:1!

Vrchol zmaru pro Nijmegen znamenala v 65. minutě zahozená penalta, když Rieks vůbec netrefil bránu. Feyenoor tak celkem v klidu kontroloval rozhodnuté utkání a navíc domácí hráči ještě jednou roztleskali naplněný Feijenoord stadion. V 78. minutě se zpoza hostující obrany prosadil pěkným obloučkem Boëtius, jenž svým sedmým gólem v sezóně zvýšil skóre na rozdíl třídy - 5:1! Feyenoord tedy zvládl utkání s Nijmegenem na výbornou a odměnou mu je posun na bronzovou pozici.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele