základní část, 2. kolo
11.08.2013 12:30 CET
1 : 4
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 1:4

Feyenoord opět nezvládl své utkání a již podruhé v řadě prohrál. V Rotterdamu úřadovalo Twente, které si odváží vysokou výhru 4:1.

Utkání začalo ve velkém stylu. Oba celky na sebe vlétly a jedna akce střídala druhou. Na škodu bylo jen to, že každé šanci chyběla finální fáze. Proto si museli diváci počkat na pořádnou příležitost až do 29. minuty. V té si na centrovaný míč naskočil v pokutovém území nejvýše Pellé a parádně umístěnou a navíc tvrdou hlavičkou nedal brankáři hostů šanci. Feyenoord se tak ujal vedení 1:0.

Vedení si však domácí dlouho neužili. Twente ihned po inkasované brance začalo na svého soupeře vytvářet nátlak, který vyvrcholil velkým závarem uvnitř pokutového území. Z toho nakonec vzešla střela, která orazítkovala tyč, míč se však odrazil k osamocenému Ebeciliovi a ten již z bezprostřední blízkosti nemohl netrefit - 1:1.

První půle nabídla solidní fotbal a jednu branku na každé straně. Diváci se tak těšili na poločas číslo dvě, který měl přinést rozhodnutí. Pro domácí se však hned od začátku druhé půle začala rozplývat možnost nějak bojovat o vítězství. V 57. minutě si totiž v pokutovém území vyšlápl na unikajícího Eghana domácí van Deelen. Rozhodčí neváhal a nařídil pokutový kop, navíc domácí zadák uviděl červenou kartu a Feyenoord šel do deseti. K penaltě se postavil Tadič a tvrdou ranou se nemýlil.

Feyenoord se položil,na jeho hře to bylo znát a další ránu znamenala 66. minuta a v ní druhá žlutá karta pro Stefana de Vrije. Hosté usilovali o co nejrychlejší pojistku. Tu jim domácí prakticky darovali. Běžela 73. minuta a hosté měli opět výhodu pokutového kopu. I tentokrát se k němu postavil Dušan Tadič a i napodruhé bezchybně skóroval.

Když poté o 6 minut později našel Tadič parádní přihrávkou rozeběhnutého Castaignose, který se zjevil sám před Mulderem, bylo rozhodnuto. Hostující střelec šikovnou střelou nedal domácímu brankáři šanci stanovil tak konečné skóre 1:4.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele