základní část, 17. kolo
15.12.2013 14:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 1:0

Fotbalisté Feyenoordu zvládli i své třetí vystoupení v lize v řadě za sebou a opět udrželi konstantní šestibodové manko na vedoucí Arnhem. Proti Groningenu sice nepředvedli nijak oslnivý výkon a před více jak dvaačtyřiceti tisíci diváky vsítili jedinou branku. O tu se postaral tradiční italský střelec Graziano Pellé, který skóroval už v 7. minutě. Feyenoord tak zůstal čtvrtý s třiceti body, Groningen má o šest bodů méně a patří mu šesté místo.

Utkání nebylo příliš bohaté na vyložené příležitosti a nutno podotknout, že rotterdamský výběr nebyl o moc lepší a duel mohl klidně skončit remízou. Hosté navíc mohli skórovat už po devatenácti vteřinách, kdy se před brankou ocitl osamocený Chery a pálil zhruba z pěti metrů, jenže domácí svatyni trestuhodně minul. Následně přišel okamžitý trest v podobě vedoucí branky domácího celku, kdy opět úřadoval italský ostrostřelec.

Pellé se po krásné přízemní kombinaci a následním centru Boëtiuse z levé strany dostal k hlavičce a nekompromisně hned svou první nabídnutou příležitost proměnil. Až do konce úvodního dějství dělaly oba výběry časté chyby v rozehrávce a nevytvořily si jedinou příležitost. Rotterdamský tým po přestávce mírně tlačil a chtěl pojistit své vedení, jenže to se mu nepovedlo. Obrovskou možnost promarnil Pellé v 65. minutě.

Po přesném centru prokázal své schopnosti a vypálil z voleje, jenže jeho parádní ránu zastavilo břevno. O necelých pět minut později se musel na druhé straně vytáhnout brankář Mulder. Po rychlém brejku skočil obětavě k tyči a vychytal dobrý střelecký pokus Kirma. Necelou čtvrthodinu před koncem přečetl brankář Bizot úmysl elegantní patičky od Pellého a domácí nenavýšili náskok, jenže hosté si žádný tlak nevypracovali a náskok soupeře tedy dohnat nedokázali.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele