základní část, 34. kolo
03.05.2014 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Vitesse 2:1

Vitesse se před blížícím playoff nachází v hluboké výsledkové mizérii, kterou přiživilo také na půdě Utrechtu, kde padlo v poměru 1:2. Na vítězství tak čeká již sedm zápasů v řadě.

Že to Arnhemští nebudou mít proti Utrechtu snadné, potvrdily už úvodní minuty zápasu. Domácí se mohli hned zkraje utkání ujmout vedení, když Agudelo postupoval sám na brankáře Velthuizena, ten se však vyznamenal a šanci amerického útočníka zlikvidoval.

Vitesse bylo po téměř celou první půli směrem dopředu bezzubé. Mnohem častěji se muselo naopak bránit. Pořádně zatrnulo všem hostům zejména po půlhodině hry, kdy se Toornstrův centr snesl na břevno hostující svatyně.

Pět minut před přestávkou pak přišla zasloužená trefa Utrechtu. Po ose Agudelo - Mulenga se míč dostal až k Stevenu de Ridderovi, jenž jej tvrdou střelou z malého vápna napálil za záda bezmocného Velthuizena.

První skutečně výraznější šance Vitesse přišla brzy po změně stran, kdy vyprášil rukavice Ruitera nepříjemným projektilem obránce Van Aanholt. Vytouženého vyrovnání se ale hosté každopádně dočkali až v 68. minutě. Dělovkou z velké vzdálenosti procedil míč do domácí sítě střídající Zakaria Labyad.

Utrecht se však s nerozhodným stavem nehodlal spokojit, a proto následně vrhl veškeré své síly do útočení. Jeho snaha nakonec přinesla kýžený výsledek. Po přihrávce Mulengy se v 78. minutě prosadil Juan Agudelo a svou trefou zajistil Utrechtu cenné tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele