základní část, 26. kolo
02.03.2014 12:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Utrecht - FC Twente 1:1

Fotbalisté Twente nedokázali ani tentokráte zvítězit a po remíze v minulém kole ztratili body také na půdě Utrechtu. Do vedení šli sice krátce po čtvrthodině hry, ovšem domácí dokázali srovnat hned z kraje druhého poločasu a poté se již skóre neměnilo. Enschede se sice prozatím udrželo na druhém místě tabulky, ovšem už pouze o skóre před druhým Vitesse a jeho ztráta na Ajax se ještě může zvýšit. Utrecht je dvanáctý s třiceti body.

Utkání od začátku probíhalo ve velkém tempu a do vedení mohli jít domácí po necelé čtvrthodině hry, ovšem rána de Riddera těsně za hranicí pokutového území mířila nad levý horní roh branky Twente. To udeřilo v 18. minutě, když se dokázal prosadit tradiční střelec Quincy Promes. Ten využil zblokovaného centru z pravé strany a vypálil z voleje, brankář Ruiter neměl žádnou šanci reagovat.

Nicméně domácí celek se nevzdával a od této chvíle se snažil útočit, o šest minut později po první brance mohlo být vyrovnáno. Po dalším z pasů do pokutového území se ve skrumáži nejlépe zorientoval van de Maarel a zhruba z deseti metrů zamířil jen do tyče. Pět minut před přestávkou mohl uklidnit hosty Promes, po nepřesné střele Tadiče zaváhal a brankář Ruiter mu dokázal včas vzít balón z kopačky.

Utrecht se dostal do hry o body hned po začátku druhého poločasu, kde uběhlo sotva patnáct vteřin a Twente tak bylo dokonale zaskočeno. Po přízemní kombinaci převzal balón Tommy Oar, prošel do pokutového území a přesně načasovanou střelou zamířil k bližší tyči. Od tohoto momentu se hra uklidnila a domácí měli nadále mírnou převahu. Po hodině hry se do velké možnosti dostal Toornstra, jenže brankář Marsman předvedl skvělý zákrok a vyrazil míč na rohový kop.

Zhruba dvacet minut před koncem mohl rozhodnout Tadič, avšak po centru Rosalese zkrotil balón Ruiter. Ani Utrecht nebyl v závěrečných minutách neškodný, Oar se mohl stát hrdinou zápasu v 76. minutě, avšak jeho střela z osmnácti metrů mezi tři tyče nezamířila o pár decimetrů. Do poslední příležitosti duelu se dostal o deset minut později hostující Ebecillio, ale nevypálil razantně a Ruiter si dokázal poradit.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele