základní část, 25. kolo
23.02.2014 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - FC Groningen 1:0

Utrecht si doma poradil s Groningenem 1:0 a ukončil černou sérii osmi zápasů bez vítězství. Jediným střelcem zápasu se stal Johan Mårtensson, který zajistil svému klubu vítězství dvě minuty před koncem zápasu. Utrecht tak odvrátil možnost upadnout do sestupového pásma, Groningenu nevyšel útok na osmé místo a nadále zůstává mimo boj o poháry.

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídnul. Hrálo se převážně ve středu hřiště, přičemž domácí měli mírnou převahu na míči. Utrecht dlouho nedokázal najít recept na dobře organizovanou obranu Groningenu a utkání scházely vážnější šance. Hosté hrozili především z protiútoků, jeden takový skončil Cheryho střelou z úhlu, kterou pozorný domácí brankář Ruiter chytil.

Groningen postupně přebíral iniciativu a zhruba od 30. minuty už domácí vyloženě přehrával. Z tlaku hostů se ve 42. minutě zrodila příležitost pro Botteghina, jenž po centru Kappelhofa vyslal dobrou hlavičku na přední tyč. Ruiter však s vypětím všech sil odvrátil na roh. Obraz hry však celkově nebyl příliš zábavný a hráče do kabin vyprovázel pískot tribun.

Utrecht dostal příležitost jít do vedení hned na začátku druhého poločasu. Michael de Leeuw totiž zahrál ve vápně rukou a sudí Janssen nařídil pokutový kop. Steve de Ridder však napálil míč pouze do břevna a hostující obrana pak balón odvrátila do bezpečí. Utrecht však v dalších minutách převzal otěže hry a Groningen se dostal pod tlak. Byli to však hosté, kdo mohl jít v 85. minutě do vedení. To by ale Chery po Zeefuikově přiklepnutí nesměl trefit pouze břevno domácí branky.

V poslední pětiminutovce se však skóre přece jen změnilo. V 88. minutě obrana Groningenu nedokázala odvrátit míč mimo nebezpečí a Steve de Ridder mohl krásně nabít Johanu Mårtenssonovi, jenž povedenou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0! Díky brance švédského záložníka tak Utrecht nakonec bere všechny tři body a může se těšit z postupu na třináctou příčku.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, football-oranje.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele