základní část, 1. kolo
03.08.2013 19:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - RKC Waalwijk 0:0

Fotbalisté Twente nevkročili do nového ročníku Eredivisie zrovna nejlépe a s podceňovaným Waalwijkem uhráli doma pouze bezbrankovou remízu, což je pro ně hned v úvodu ztráta. Twente bylo po většinu zápasu lepším týmem, drželo míč častěji na kopačkách a navíc si vytvořilo mnoho vyložených šancí, zatímco RKC pouze jedinou. Skvělou premiéru zažil český gólman Jan Šeda a hlavně jeho zásluhou hosté neinkasovali.

Ještě loni mladoboleslavský gólman od samého začátku působil velmi jistě a po čtvrthodině hry předvedl první dobrý zákrok. V tváří tvář se proti němu totiž objevil Luc Castaignos, nicméně míč nebyl úplně v klidu a po slabé ráně zasáhl Šeda s přehledem. Ihned na to se ocitl před Šedou po nedůrazu hostující defenzívy Quincy Promes, jenže ani on brankáře RKC nepropálil a vybojoval pouze rohový kop.

Hosté se do největší příležitosti utkání dostali přesně po dvaceti minutách hry. Kenny Andersen dostal nezištnou přihrávku do pokutového území a jeho následný pokus mířil velmi těsně vedle domácí svatyně. Po půl hodině mohl na druhé straně skórovat aktivní Castaignos po centru Joshuy Johna, avšak na poslední chvíli byl zablokován Rémym Amieuxem. V samém závěru prvního poločasu ze střední vzdálenosti napřáhl Dario Tanda, jeho střela se mezi tři tyče nevešla.

V druhém poločase vyložených šanci přeci jen ubylo a hostující celek skvěle bránil, Enschede se v ofenzívě stále trápilo. V 50. minutě se znovu vyznamenal skvělý Šeda. Z velké vzdálenosti vypálil Felipe Gutiérrez a jeho fantastický pokus už směřoval do horního růžku, český gólman ale dokázal v poslední možnou chvíli vyškrábnout míč nad horní tyčku. V dalším průběhu již nebyla ani jedna branka výrazně ohrožena, více ze hry mělo spíše Twente.

To hrozilo především po centrech na krajích zálohy a vytvořilo si několik zajímavých závarů. Šeda zasahovat nemusel, se svými spoluhráči ovšem vyřešil několik obtížných situací. Tu nejvážnější v 80. minutě, kdy chybělo Castaignosovi k zakončení do prázdné branky jen několik decimetrů. Waalwijk se pokusí navázat na úspěšné vystoupení v domácím prostředí se silným Arnhemem, Twente chce zaznamenat první výhru na hřišti konkurenčního Feyenoordu.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

Šeda začal slušně

Reagovat
smazaný uživatel

nech sa mu dari...

Reagovat
smazaný uživatel

supr výkon , jentak dál, ať se daří!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele