základní část, 6. kolo
14.09.2013 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Twente - PSV Eindhoven 2:2

Velkou fotbalovou bitvu mohli dnes diváci shlédnout na Arke Stadionu v Enschede. Domácí FC Twente sice dvakrát vedlo, přesto z utkání s PSV Eindhoven vydolovalo pouze bod za remízu 2:2. PSV tak potvrdilo druhou pozici v tabulce, naopak Twente se propadlo na čtvrté míso.

Utkání bylo od počátku velmi vyrovnané, přičemž Eindhovenští měli mírnou převahu na míči. Jako první ale udeřili domácí. V 17. minutě centroval do pokutového území z pravé strany Castaignos, míč si převzal mladý Shadrach Eghan, který svým pohybem oklamal obránce PSV Brumu a pohotově z blízka vsítil svůj první soutěžní gól v dresu FC Twente - 1:0!

Do konce poločasu hrály hlavní úlohu především osobní souboje a hra ve středu hřiště, což vyhovovalo hlavně domácím. Hosté zahrozili pouze v 33. minutě po kombinaci Parka a Wijnalduma, kdy jedovatou ránu druhého jmenovaného nadvakrát zneškodnil domácí gólman Nick Marsman.

Druhých pětačtyřicet minut načali domácí aktivně, avšak chyby v rozehrávce je připravovaly o tvrdě vypracované metry území. Bezkrevný výkon PSV rázně ukončila až 66. minuta. Po další chybě domácích ve středu hřiště přišla kolmice na Depaye, jehož pas zleva přesně našel hlavu Georginia Wijnalduma. Marsman neměl šanci - 1:1!

Hned z dalšího útoku PSV v 68. minutě přišla obrovská šance. A byl u toho znova záložník s ghanskými kořeny Wijnaldum, který po zmatku v obraně domácích pálil těsně nad Marsmanovu bránu. Bláznivou pětiminutovku však orámovala branka na druhé straně. V 70. minutě přišel vysoký centr z levé strany na zadní tyč brány hostí, kde číhal Castaignos. Ten hlavičkou oslovil nabíhajícího Quincy Promese, který nekompromisně propálil vše před sebou - 2:1!

Twente poté dokázalo zklidnit tempo utkání a pokoušelo se trpělivou obrannou činností uhájit jednobrankový náskok. Přibylo na tvrdosti a zápas byl často přerušován hvizdem rozhodčího. V závěrečné desetiminutovce se PSV nadechlo k poslednímu velkému tlaku, jenž přinesl i kýžený gólový úspěch. V 83. minutě převzal míč na hranici velkého pokutového území Memphis Depay, obešel dva protihráče a tvrdou ranou mezi oběma beky překonal domácího brankáře - 2:2!

Ještě v třetí minutě nastavení mohlo PSV domácím výhru darovat, po špatné přihrávce obrany hostí se sám na brankáře řítil střídající Luka Djordevič. Dobře vyběhnutý gólman Zoet ale jeho šanci zhatil. Emotivní utkání tak skončilo nerozhodně, což nesli nelibě zejména domácí hráči, kteří se po závěrečném hvizdu začali u středového kruhu pošťuchovat se svými rivaly z PSV. Ani Castaignos z Twente ani Schaars z PSV však nepředvedli nic než nadávky, a tak se za hlasitého pískotu Arke Stadionu rozešly obě mužstva pokojně do kabin.

V utkání neměl výraznou převahu ani jeden tým a remíza je tudíž pro obě mužstva zasloužená. Radostnější může být PSV, které dokázalo dvakrát dotáhnout soupeřův náskok. Navíc ziskem jednoho bodu svěřenci Phillipa Cocu uhájili druhé místo v tabulce Eredivisie.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (2)

Přidat komentář
El Fáňos

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele