základní část, 19. kolo
17.01.2014 20:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Twente - Heracles Almelo 3:1

První zápas v nizozemské lize v novém roce lépe zvládl favorit Twente, který v domácím prostředí přehrál konkurenta Heracles a prozatím se dostal na první místo se sedmatřiceti body. Do vedení se dostal již v polovině prvního poločasu a svůj náskok dokázal pojistit deset minut po přestávce. Soupeř sice ještě čtvrthodiny před koncem snížil, ovšem domácí poté vsítili rozhodující branku a mohou se tak radovat z úspěšného vstupu do jarní části.

Hosté přišli krátce po druhé inkasované brance o vyloučeného Jeroena Veldmateho, i tak se drželi ve zbývajícím průběhu velmi statečně a k bodovému zisku nakonec neměli tak daleko. Do první možnosti se po deseti minutách hry dostal domácí Luc Castaignos, který ale ve vyložené příležitosti trefil pouze nohu brankáře Pasveera. Nicméně ve 23. minutě se dostalo Twente do vedení zásluhou Quincyho Promese.

Po chybné rozehrávce Quansaha stál na konci povedené přízemní akce a milimetrovou ranou z hranice pokutového území zprava skóroval. O necelou čtvrthodinu později mohl stejný hráč navýšit náskok svého týmu, avšak jeho ránu famózně odvrátil gólman Pasveer. Po změně stran mělo mužstvo z Enschede stále lehce navrch a nakonec dokázalo pojistit svůj náskok v 55. minutě. O druhý gól utkání se postaral tradiční šutér Castaignos.

Ten sice napoprvé Pasveera nepřekonal, poté se hostující gólman srazil s Davidsonem a Castaignos už měl snadnou práci před prázdnou brankou. Ihned na to předvedl Veldmate naprosto zbytečný a tvrdý zákrok před hranicí pokutového území a sudí ho předčasně poslal do sprch, z následného přímého volného kopu trefil konstrukci branky Dušan Tadič. Hostům svitla naděje po naprosto skvostné akci Marka Utha.

Promes pokazil nahrávku ve středu hřiště a poté si vzal míč právě Uth, který díky svému úchvatnému sólu přes tři protihráče přesně zakončil do horního růžku. Hosté se na žádný výrazný tlak nezmohli, naopak tři minuty před koncem základní hrací doby fauloval v pokutovém území střídající Bruns. Následnou penaltu proměnil Tadič, když pomocí břevna nakonec dopravil balón do sítě a bylo rozhodnuto.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele