základní část, 3. kolo
18.08.2013 16:30 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

FC Twente - FC Utrecht 6:0

Fotbalisté Twente se po úvodním remízovém zápase s Waalwijkem pomalu zahřívají na svou provozní teplotu a nyní zaznamenali svou druhou vysokou výhru v řadě. Po výhře 4:1 na půdě konkurenčního Feyenoordu nedali šanci ani dalšímu pohárovému účastníkovi z Utrechtu a rozstříleli ho v poměru 6:0. Utrecht tak pokračuje ve špatných výkonech po ostudném vyřazení z 2. předkola Evropské ligy a má na kontě po třech ligových kolech jen jeden bod.

Přitom vše se mohlo vyvíjet úplně jinak. Už ve 2. minutě se do velké šance dostal Jacob Mulenga a dobře vypálil, jeho rána se ale zastavila pouze o tyč. V 8. minutě poprvé na druhé straně udeřili favorité z Enschede. Ve středu hřiště skvěle zapracoval Felipe Gutiérrez a krásným centrem našel na pravém křídle Quincyho Promese, který obehrál obránce Davyho Bulthuise a skvěle umístěnou ranou na zadní tyč nedal brankáři Robbinu Ruiterovi žádnou šanci - 1:0.

O dvě minuty později si vymodlil pokutový kop Dušan Tadič po faulu Johana Märtenssona oceněný žlutou kartou a srbský hráč penaltu s velkým přehledem proměnil - 2:0. Po necelých dvaceti minutách hry se poprvé ukázal tradiční střelec Luc Castaignos, avšak Ruiter dokázal jeho tvrdou ránu vyrazit. Nicméně ve 25. minutě byl už krátký. Po dlouhém nákopu brankáře Nicka Marsmana se ujal míče skvěle hrající Promes a našel ve vápně právě Castaignose, který zblízka propálil vše před sebou - 3:0.

Stejný hráč přidal svou druhou branku v utkání o jedenáct minut později. Po nádherné přízemní kombinaci odcentroval Tadič na zapomenutého teprve dvacetiletého útočníka a ten se trefil potřetí v sezóně - 4:0. Po přestávce domácí zpočátku kontrolovali hru, Utrecht mohl snížit po hodině hry. Po přetaženém pasu na vzdálenější tyč střílel Steve de Ridder, brankář Marsman si fantasticky dokázal s jeho pokusem poradit.

Necelých dvacet minut před koncem přidalo Twente pátou trefu a opět u toho byli aktivní Tadič s Promesem. Po centru srbského hráče se otevřela před letošní jednadvacetiletou posilou Twente poloprázdná branka, kterou nešlo minout. Trojice Castaignos - Tadič - Promes zasypávala Ruitera střelami až do samého závěru, na konečných 6:0 ale upravil v poslední minutě duelu hlavičkující Rasmus Bengtsson.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

Twente 3:0 Utrecht

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele