základní část, 10. kolo
19.10.2013 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Twente - AFC Ajax 1:1

Souboj ze špičky tabulky mezi FC Twente a Ajaxem skončil smírně 1:1. Domácí dlouho vedli díky brance Castaignose, avšak cenný bod pro obhájce titulu zajistil v závěru utkání Islanďan Sigthórsson.

Zápas měl od počátku svižné tempo a obě mužstva hýřila aktivitou. Už v 5. minutě nebezpečně vystřelil amsterdamský Fischer a míč jen těsně minul pravou tyč Marsmanovy brány. Za necelých pět minut mohl na druhé straně gólově odpovědět Castaignos, v těžké pozici se mu ale akrobatické zakončení nepovedlo.

Ve 22. minutě se už ale Castaignos nemýlil. Domácí dostali hosty pod tlak a míč se nebezpečně pohyboval v pokutovém území Ajaxu. K balónu se dostal Quincy Promes, jenž jej bleskově posunul na úplně volného Castaignose a ten už z bezprostřední blízkosti neměl problém skórovat - 1:0!

Euforie ze vstřeleného gólu domácím vydržela až do konce poločasu, hráči Twente Ajax k ničemu nepouštěli a navíc mohli sami přidat druhý gól. V 35. minutě se po rychlém protiútoku řítil na brankáře zcela sám Castaignos, ale míč si příliš předkopl a dal tak pouze vyniknout gólmanu Cillessenovi.

Po změně stran se na hustě zkrápěném trávníku obraz hry příliš nezměnil. Ajax se pokoušel vyzrát na obranu Twente, ale domácí hráli výborně a úspěšně narušovali rozehrávku hostí. Za zmínku stojí jen nepovedená střela de Jonga z 73. minuty. Po přihrávce Bolesena se de Jong ocitl ve vyložené pozici, ale balón mu uskočil a nadějná šance tak vyzněla do ztracena. O to překvapivější byla akce Ajaxu z 81. minuty.

Hosté poněkud kostrbatě kombinovali na polovině Twente. Blind se pokusil obloučkem vysunout za obranu domácích Sigthórssona, k hlavičce měl ale nejblíže jen domácí Andreas Bjelland. Obránce Twente se však dopustil fatální chyby a míč nechal dopadnout až na kopačky nabíhajícího islandského útočníka, jenž neměl problém propálit vše, co mu stálo v cestě -1:1!

Domácí se tak vlastní vinou připravili o vítězství a mohli být ještě rádi, že je od porážky zachránil v 88. minutě zákrokem večera Marsman. Obě mužstva si tak připisují do tabulky jeden bod, což nejvíce vyhovuje PSV, které se může v případě vítězství v Groningenu vyhoupnout do čela tabulky.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
afc ajax

tak 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

snad 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

kdy do pici bude hrat sana? nechapu ze ho tam nedavaj

Reagovat
smazaný uživatel

Sana? Dyť je to kopáč! To už radši toho de Sa ať tam dává , nebo teoreticky by se mohl rozehrát Lukoki a vrátit se, je na hostování, e?

Reagovat
smazaný uživatel

sana je nase budoucnost..verim mu vic néz andersenovi a de sa

Reagovat
smazaný uživatel

To já teda ne, nelíbil se mi, hned jak došel, první hráč,, kterýho bych poslal pryč .. spíš věřím Veltmanovi, že si vybuduje stabilní místo na stoperovi a Lukoki kdyby se naučil hrát víc pro tým, tak se svojí rychlostí mí neuvěřitelnej potenciál

Reagovat
smazaný uživatel

v cem je vubec tak spatnej?? me se zda vybornej, hlavne je rychlej jak hovado to uz bych radsi poslal pryc castilliona nebo hoesena

Reagovat
jáá

co odešel Eriksen jsem čekal,že bude hrát víc Schone a místo Tobyho jsem čekla,že půjde dříve hrát Mike van der Hoorn a taky si řikam proč ho nedává...a Lukokiho je škoda-hrozně se mi líbíl a nechápu proč pak přestal dávat Sanu a Lukokiho když hrálu spolu tak mi to nepřipadalo špatný viz to vítězství na Bredou nebo kým 1:5

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak tobias je hrac kterej potrebuje furt hrat a dokud tu bude de boer tak asi odejde

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, jako nějakej neuvěřitelej rychlík se mi nezdá, to Lukoki je jinej kanón, navíc prostě celkově fotbalově to není nic extra, podle mě teda. Je to jen můj názor. Sana mi rozhodně nechybí. Jinak viděl jsem hrát van Hoorna a Veltmana a Veltman mi přijde o dost lepší. Hoorn má jen iddeální postavu, Veltman mi přijde o dost fotbalovější a na svůj věk i jako docela vůdčí osobnost.

Reagovat
jáá

uvidíme no..ale je fakt,že Lukoki je fakt rychlej o tom není sporu si myslím a dost se mi líbil škoda, že pak přestal hrát nebo ztratil formu tak furt doufám, že se čapne v Cambuuru...a mě zase moc neoslovil ten Duerte zatím, ale nevím nemohu soudit jen z toho co jsem viděl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele