základní část, 29. kolo
02.04.2014 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Twente - ADO Den Haag 1:1

Hráči FC Twente nepotvrdili roli favorita a na svém hřišti pouze remizovali s Haagem 1:1. Přes brzké vedení nepřidali domácí pojišťující branku a osm minut před koncem si Haag zajistil bod díky gólu Kramera. ADO prodloužilo svou neporazitelnost už na osm zápasů a na sestupové příčky má náskok čtyř bodů. Twente se po další ztrátě způsobené mimo jiné dvěma vyloučeními vzdaluje vytoužené druhé místo.

Domácí přitom nezačali vůbec špatně. Svého soupeře dostali pod soustavný tlak a dokonce vstřelili i brzkou úvodní branku. Už v 9. minutě se krátce po rozehraném rohovém kopu prosadil po přihrávce Promese mladý Felipe Gutiérrez. Chilský středopolař ukázal v pokutovém území hostů ostré lokty a svou teprve druhou brankou v sezóně otevřel skóre - 1:0!

Hosté se otřepali z obdržené branky vcelku rychle, jenže jejich časté centry do vápna Twente ne a ne najít toho správného adresáta. Ve 25. minutě se naopak mezi střelce mohl zapsat domácí Castaignos, jeho dorážka po několika dobrých pokusech jeho kolegů šla ale vedle. Celkově převažovaly defenzivy obou mužstev a diváci se na Arke stadionu v Enschede příliš nebavili.

Po změně stran hráči Twente vlétli na svého soupeře ve snaze přidat pojišťující branku. Pád Kopperse v pokutovém území však jako penaltový posouzen nebyl a Tadičova branka z 54. minuty nebyla uznána kvůli ofsajdu. Obrovská komplikace pro jinak s přehledem hrající domácí přišla v 65. minutě. Unikajícího Kramera totiž zezadu srazil Bengtsson a švédský obránce vyfasoval rovnou červenou kartu! Z následného přímého kopu pak Danny Holla i díky teči brankáře Marsmana napálil tyč!

Hosty jakoby někdo polil živou vodou a najednou byla hra zcela vyrovnaná. Haagští se dočkali vytouženého gólu v 83. minutě. Dlouhý centr z pravé strany od Maloneho usměrnil přesně za záda Marsmana vytáhlý Michiel Kramer - 1:1! Domácí byli z vývoje utkání pochopitelně velmi frustrovaní. V 88. minutě neudržel nervy na uzdě Castaignos, když tvrdě zajel do Maloneho a po zásluze šel rovnou pod sprchu. Otočit zápas se už ale Haagským nepodařilo a utkání tak skončilo remízou 1:1.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, ad.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele