základní část, 10. kolo
20.10.2013 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - PSV Eindhoven 1:0

Groningen opět prokázal, že se na domácím hřišti může úspěšně měřit s kýmkoli. Tentokrát si na seveřanech vylámalo zuby PSV, když podlehlo domácímu výběru 1:0. Eindhovenští tak nevyužili příležitost dostat se na první místo, Groningen je aktuálně sedmý.

PSV mělo v úvodu utkání navrch a častěji drželo balón. Po první čtvrthodince pak mohli svěřenci Phillipa Cocu dvakrát udeřit. V 16. minutě se hezky uvolnil na pravé straně Bakkali, ale levačkou poslal míč mimo tři tyče. Hned o minutu později se k zakončení dostal Depay, jeho střela však skončila mimo. Groningen mohl odpovědět ve 26. minutě, proti byl však výborně chytající Tytoń. Festival zmařených šancí pokračoval v 38. minutě, kdy se do stoprocentní příležitosti dostal Depay. Jeho střelu z 12 metrů přesvědčivě lapil domácí gólman Bizot. Mladý brankář Grningenu se vyznamenal opět ve 43. minutě, kdy vychytal tváří v tvář Toivonena.

Bezbrankový stav vydržel až do 50. minuty. PSV znova zahodilo vyloženou šanci a nabídlo Groningenu rychlý protiútok. K míči se dostal Tjaronn Cherry, jenž ideálně načasovanou přihrávkou našel nabíhajícího Filipa Kostiće. Dvacetiletý srbský útočník si počínal velmi zkušeně a nasadil gólmanu Tytońovi jesličky - 1:0!

Stále se hrálo ve vysokém tempu a zaplněný stadion Euroborg se bavil. Za hosty střílel z dobré pozice 63. minutě Willems, Bizot ale situaci s přehledem zvládl. Na druhé straně se v 70. minutě do zakončení hnal střídající Zivkovic, k míči však měl blíže Tytoń. Groningen se v posledních dvaceti minutách snažil udržet hubené vedení a často se uchyloval k odkopům, hráči PSV naopak obléhali domácí obranu, jenže se jim nedařila rozehrávka. I přes čtyřminutové nastavení a totální ofenzívu už ale PSV branku domácích neohrozilo.

Domácí udrželi čisté konto a překvapivě porazili favorizovaný PSV Eindhoven 1:0 díky premiérové brance Filipa Kostiće v letošním ročníku. PSV zejména díky neproměněným šancím podruhé v sezóně okusilo hořkost porážky a zůstává na druhém místě.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Groningen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele