základní část, 14. kolo
24.11.2013 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - PEC Zwolle 0:0

Fotbalisté Groningenu v posledních kolech oslňovali Nizozemsko výbornými výkony a několikrát dokázali zle zatopit i mnohem ambicióznějším protivníkům. V dnešním souboji se Zwolle se ale příliš nepředvedli. Také z toho důvodu utkání nakonec skončilo zaslouženou bezgólovou plichtou.

Groningen měl už od samotného počátku navrch, ovšem v koncovce to bylo z jeho strany jedno velké trápení. I proto se k ohrožení gólmana Boera nedostával tak často, jak by si představoval.

První tutovka domácích přišla až po dvaadvaceti minutách hry, kdy musel Boer likvidovat Kostićovu střelu z hranice vápna. Ještě blíže brance byl krátce na to Tjaronn Chery, jenž dokonce orazítkoval tyčku hostující svatyně. Před přestávkou mohl s bezbrankovým stavem něco udělat mladíček Richairo Živković, ale také on narazil na jistého Boera.

Úvod druhé půle nabídl vyrovnanou podívanou jen s minimem střel. Až po hodině hry zahrozil Filip Kostić, který se zbavil obránce a nepříjemným projektilem přinutil Boera k pohotovému zákroku. Srbský křídelník byl vidět i o pár minut později, kdy se pro změnu ujal exekuce přímého kopu a míč poslal těsně nad břevno.

Také Zwolle se snažilo s bezgólovým stavem něco udělat, ovšem pro gólmana Bizota až na pár světlých výjimek žádné výraznější nebezpečí nepředstavovalo. Něco podobného se ovšem dalo říci v závěru zápasu i o Groningenu, a tak zápas skončil smírně 0:0.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele