základní část, 34. kolo
03.05.2014 18:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - Heracles Almelo 3:1

Fotbalisté Groningenu si připsali své šesté vítězství v řadě za sebou a zakončili tak základní část úspěšně. Udrželi si proto sedmé místo Eredivisie s jednapadesáti body a o Evropskou ligu si to rozdají v první fázi s Arnhemem. Almelo po porážce 1:3 zakončilo sezónu na čtrnácté příčce se sedmatřiceti body, a i když nebude s tímto výsledkem příliš spokojeno, tak bude působit v nizozemské nejvyšší soutěži i nadále.

Domácí se dostali do vedení po čtvrthodině hry, soupeř poté dokázal ještě do poločasu skóre vyrovnat. Ovšem zhruba v polovině druhého dějství Groningen hned dvakrát skóroval a tento náskok udržel až do samotného závěru. Přitom do první vážnější šance utkání se dostali hosté. Skórovat dokázal Mikhael Rosheuvel, když po jeho ráně zblízka Bizot nepředvedl dobrý zákrok, ovšem branka nemohla být uznána kvůli předchozímu ofsajdu.

Groningen skóroval v 16. minutě ze své první vážnější příležitosti tohoto duelu. Po skvělém pasu Nicka van der Veldena z pravé strany si do pokutového území naběhl Richairo Živković a zblízka nedal žádnou šanci gólmanu Telgenkampovi. Poté se hra srovnala a Heracles se dočkalo vyrovnání zhruba deset minut před přestávkou. Po akci Bel Hasaniho na levé straně sice Bizot vyrazil pokus Utha, ovšem na dorážku Rosheuvela už neměl šanci dosáhnout - 1:1.

Ihned na to mohli hosté dokonce skóre otočit, jenže Cziommer svým obloučkem těsně přestřelil branku Groningenu. V poslední minutě úvodního dějství po ose Bel Hassani - Cziommer pálil z voleje Linssen a i on mířil o pár decimetrů nad břevno. Po změně stran hosté pokračovali v mírném tlaku, nejprve Bizot s vypětím všech sil vyrazil střílený centr Cziommera a poté po přímém volném kopu Bel Hassaniho trefil břevno střídající Koenders.

Po hodině hry byly k vidění další velké možnosti, nejprve Bizot zlikvidoval pokus Bel Hassaniho, následně na druhé straně brankář Telgenkamp fantasticky odvrátil střelu Živkoviče na rohový kop a poté domácí Hateboer střílel příliš vysoko. Groningen se dostal do vedení v 68. minutě. Po přihrávce Cheryho předvedl krásnou zasekávačku van der Velden a pod brankářem hostů uklidil balón do branky.

O čtyři minuty později přišel definitivní hřebíček do rakve pro hosty, kdy se Michael de Leeuw z hranice pokutového území trefil přesně k tyči. I v závěrečné čtvrthodině střídala akce akci a diváci se rozhodně měli čím bavit, avšak žádná další branka již k vidění nebyla.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, heracles.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele