základní část, 27. kolo
09.03.2014 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - Feyenoord Rotterdam 0:2

Feyenoord opanoval souboj s Groningenem a po zásluze si dokráčel pro tři body za vítězství 2:0. Znovu se tak vrátil na čtvrtou pozici, zpět před rozjeté PSV.

Ačkoli šancí dnes bylo jako šafránu, na úvodní trefu zápasu se nečekalo dlouho. Už po čtvrthodině hry ji obstaral útočník Ruben Schaken, jenž využil nedorozumění domácí defenzívy, zpracoval si pas Kongola a poté překonal vcelku bezmocného brankáře Bizota.

Vstřelený gól favorizovaný Feyenoord uklidnil. Groningen chtěl co nejrychleji odpovědět, ale místo toho málem podruhé inkasoval. Naštěstí Eric Botteghin stál na správném místě a gólovou střelu De Vrije odkopl do bezpečí. V závěru první půle měli domácí fotbalisté opticky navrch, ovšem za neprostupnou rotterdamskou obranu až na pár výjimek nepronikli.

Jedna z mála groningenských šancí byla k vidění krátce po obrátce, kdy po závaru uvnitř pokutového území pálil zblízka Živković, brankář Mulder se ale vytasil s pohotovým zákrokem a míč vyrazil. Vzápětí přišel druhý úder Feyenoordu. Po sérii odrazů se dostal míč až k Stefanu De Vrijmu, jenž střelou z voleje o zem překvapil Bizota.

Hosté následně zalezli do defenzívy a s přehledem kontrolovali své dvoubrankové vedení, které mohli dokonce navýšit, ale Vilhenovu pozemní střelu vyškrábl Bizot na roh. Groningen byl po většinu druhého poločasu zcela neškodný; znovu a zároveň naposledy dokázal zahrozit až v nastaveném čase, kdy musel nepříjemnou Lindgrenovu střelu likvidovat Mulder.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele