základní část, 2. kolo
11.08.2013 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - FC Utrecht 2:0

Utrechtské hledání formy stále pokračuje. Woutersovi svěřenci se ani na půdě Groningenu příliš nepředvedli a po nevýrazném výkonu prohráli 0:2. Domácí parta naopak navázala na vítězství z úvodního kola a nadále zůstává stoprocentní.

Groningen dnes začal aktivně. Na svého soupeře vletěl jako neřízená střela a už po dvou minutách se radoval z úvodní branky. Van der Maarel v pokutovém území fauloval útočníka Texeiru a nařízenou penaltu s obrovským přehledem proměnil zkušený Nick van der Velden - 1:0.

Vstřelený gól domácí fotbalisty ohromně nakopl. V úvodní desetiminutovce drželi Utrecht pod drtivým tlakem a byli blízko navýšení svého vedení. Gólovou hlavičku Kirma ale bravurně zlikvidoval pohotový Ruiter. Ještě větší štěstí měli hosté v 17. minutě, kdy už řada příznivců Groningenu zvedala ruce nad hlavu, na brankové čáře ale výborně zasál Heerings a střelu Texeiry vykopl do bezpečí.

Následně se hra uklidnila a vyrovnala. Mnohem častěji se dostával k míči také Utrecht, který poprvé zahrozil v průběhu 28. minuty, kdy vypálil tvrdě Mulenga. Bizot byl ale na svém místě a balón nadvakrát lapil. Těsně před přestávkou se domácí gólman vyznamenal podruhé, když z bezprostřední blízkosti kryl nepříjemnou hlavičku Bulthuise.

Asi nejblíže vyrovnání se Utrecht ocitl pár minut po změně stran, kdy De Ridder obětavě vybojoval míč pro Mulengu, ten však svou stoprocentní šancí pohrdl, když zcela trestuhodně netrefil prázdnou bránu.

Groningen se po změně stran soustředil především na bránění svého jednogólového vedení, a i když se již do žádných zběsilých útočných akcí nehnal, dokázal přidat ještě jeden gól. Z dorážky se v 71. minutě prosadil teprve šestnáctiletý Richairo Živković - 2:0. Závěr utkání patřil jednoznačně domácím, kteří Utrecht k ničemu nepustili a dokráčeli si pro zasloužené tři body.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele