základní část, 22. kolo
05.02.2014 18:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - PSV Eindhoven 1:2

Fotbalisté PSV odčinili nedávnou porážku ve Waalwijku a tentokráte si odvezli všechny body z Cambuuru, i když se tříbodový zisk nerodil vůbec snadno. Domácí šli totiž velmi rychle do vedení už ve 2. minutě, hosté dokázali srovnat ještě do poločasu. Rozhodující gól vsítili po hodině hry a domácí již odpověď nenašli. Utkání bylo bohaté na vyložené šance a diváci se rozhodně nenudili, Leuwarderen se však za svůj výkon rozhodně nemusí stydět.

PSV tak prozatím zůstává na sedmé příčce se sedmadvaceti body, domácí výběr je patnáctý s dvaadvaceti body, ovšem protivníci za ním se opět o něco přiblížili. Cambuur přitom začal náramně a hned ze své první šance vsítil vedoucí gól. Po rohovém kopu se v pokutovém území nejlépe zorientoval Elvis Manu a po velkém závaru nakonec překonal nic netušícího Zoeta. Od této chvíle se hosté osmělili a měli mnohem více ze hry.

Po deseti minutách nejprve brankář Nienhuis doslova ukradl balón z kopačky Depayovi, poté po obrovské minele Pereiry získal míč Jürgen Locadia a nebýt špatného odskoku, tak by možná brankáře domácího výběru překonal. Po pětadvaceti minutách hry opět zahrozili domácí a druhou trefu měl na kopačce Ritzmaier, jenže branku těsně minul a Zoet by vůbec nestačil reagovat. Nicméně PSV od této chvíle znovu přitlačilo a nakonec postupem času srovnalo.

Ještě předtím chyběl Locadiovi k rychlému brejku pouze krok, následně po krásné individuální akce Ji Sung-Parka opět vyřešil celou situaci Neinhuis a v 38. minutě bylo vyrovnáno. Po přímém volném kopu byl nejdříve u míče Jeffrey Bruma a naprosto s přehledem překonal vyběhnutého Nienhuise. Hosté mohli otočit skóre ještě do poločasu, ovšem Locadia nedokázal zblízka překonat fantastického domácího strážce.

Locadia se dočkal krátce po hodině hry, kdy využil přesného centru Narsingha a po hlavičce nakonec rozvlnil síť - 1:2. Domácí v závěrečné půlhodině překvapivě zatlačili velkého favorita a vypracovali si šance na srovnání stavu, ovšem to se jim už nepovedlo. Nejvíc byl vidět Manu s Ritzmaierem, těm však vždy kousek chyběl. Již o víkendu bude hrát Cambuur o důležité body v Heracles, PSV doma přivítá třetí celek tabulky - tedy Twente.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSV letos spadne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele