základní část, 12. kolo
03.11.2013 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - Feyenoord Rotterdam 0:2

Fotbalisté Feyenoordu odčinili minulé dvě zaváhání proti papírově slabším soupeřům a nyní naplno bodovali na půdě nováčka z Cambuuru. Do vedení se dostali v samém závěru prvního poločasu a definitivní úder zasadili zhruba dvacet minut před koncem. Rotterdamský výběr se tak v tabulce posunul na čtvrté místo s dvaceti body, na vedoucí Alkmaar ztrácí dva body. Cambuur klesl na patnáctou pozici s dvanácti body.

Utkání bylo bohaté na gólové příležitosti a nebezpečných akcí bylo k vidění mnoho. Už v 8. minutě mohli jít domácí do vedení, ovšem Ritzmaier z jasné pozice pálil po zemi jen do brankáře Muldera. Po dvaceti minutách hry zahrozil na druhé straně po rohovém kopu Clasie, ale z první mířil těsně nad. O pět minut později hosté zahráli další nebezpečný balón z rohového kopu, Martins však zaváhal v zakončení a brankář Nienhuis mu doslova ukradl míč z kopačky.

V závěrečné desetiminutovce úvodního dějství začali z rychlých brejků opět hrozit domácí. Bakker nejprve mířil ze solidní pozice těsně nad, ihned na to nedosáhl na přihrávku z levé strany o krok před prázdnou brankou dobíhající Hemmen. V předposlední minutě vyslal bombu Ritzmaier, Mulder ji dokázal brilantně odvrátit na rohový kop. Hosté potrestali špatné zakončení Cambuuru v nastaveném čase první půle.

Po skvělé přízemní kombinaci uvolnil Vilhena dobře postaveného Lexe Immerse a ten pohotově poslal balón za Nienhuisova záda - 0:1. Po změně stran mohl srovnat Brands, jeho dobrý pokus minul Mulderovu branku o pár decimetrů. Hosté pojistili výsledek v 73. minutě, kdy si na nádherný Schakenův centr hlavou naskočil střídající Mitchell te Vrede a definitivně rozprášil naděje houževnatého Cambuuru.

Domácí si vytvořili velký tlak až v závěrečné pětiminutovce, což už bylo pozdě. Utkání ještě mohl zdramatizovat střídající Feldballe, Mulder se ovšem dobře zorientoval a předvedl další fantastický zákrok. V nastaveném čase vypálil velmi nebezpečně Leeuwin a brankář Feyenoordu se znovu musel činit, aby jeho ránu vytěsnil alespoň za svou branku. V příštím kole zavítá Cambuur na půdu konkurenčního Den Haagu, Feyenoord přivítá vedoucí Alkmaar.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele